fbpx

Колажі івано-франківських митців та аматорів презентували на виставці "Асамбляж-Колаж"

Культура 18:26, 27.10, 2015

Ініціатор проекту – Мирослав Яремак – митець, дипломант міжнародної бієналє “Імпреза”, презентував роботи івано-франківських художників, виконані у стилі колажу та асамбляжу.

Експозицію можна побачити в галереї "Арт на мур". Це вже друга частина арт-проекту "Асамбляж-Колаж", який стартував у квітні 2015 року.

Як зазначає організатор, мета проекту – привернути увагу українських художників до техніки колажу. Якщо у першій частині були представлені роботи професійних івано-франківських художників за попередні роки, то друга мала на меті залучити та презентувати в цьому жанрі нову автуру з кола молодих авторів.

Проте Мирослав Яремак каже, що розчарований, бо молоді художники своїх робіт так і не представили.

"Щоб привабити юних прагматиків, я пропонував їм кошти в конверті за кращу роботу. Але ця частина виявилась провальною. Незважаючи на те, що стіни заповнені повністю, робіт авторів віком до 27 років ви тут не побачите", – каже Мирослав Яремак.

Утім, на виставці можна побачити роботи таких професійних івано-франківських художників, як Микола Джичка, Володимир Мулик, Ростислав Котерлін, Ярослав Яновський. Їхні колажі та асамбляжі вивішені поряд із роботами початківців у цій техніці. Експозицію можна подивитися протягом двох тижнів, а в п'ятницю, 30-го жовтня, кращі роботи отримають відзнаку від автора виставки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: