fbpx

Колектив КНПП пікетує Мінприроди з вимогою прозорого конкурсу на посаду директора Парку. ФОТО

Політика 17:56, 10.05, 2019

Понад півсотні працівників Карпатського національного природного парку поїхали до Києва, аби висловити свої вимоги керівництву Міністерства екології та природних ресурсів України, де сьогодні відбувся перший етап конкурсу на посади директорів чотирьох національних парків.

Майже 60 науковців, лісничих та інших працівників КНПП прийшли до будівлі Мінприроди з плакатами, якими закликають конкурсну комісію до зваженого рішення, а Міністра екології Остапа Семерака – "слідувати за переконаннями, а не обставинами". 

У коментарі КУРСу працівниця КНПП Леся Гайдук з місця події розповіла, що працівники одностайно вирішили підтримати свого багаторічного керівника і наставника, т.в.о. директора КНПП Олександра Киселюка, а "мирну акцію" під міністерством влаштували, бо мають підстави підозрювати, що результати конкурсу можуть сфальшувати. Про це, на думку пікетувальників, свідчить низка "дивних подій".

Так, інформація про призначення конкурсу була опублікована в середу, 8 травня, після завершення робочого дня, при цьому тестування призначене вже на 10 травня. "Мінприроди якимось чином хоче просунути свого кандидата на посаду директора КНПП в той час, як ми маємо достойного претендента. Що дивно – оголошення конкурсу в післяробочий час за два дні до проведення, що от ви повинні зявитися 10-го числа… Все так складається, аби все "було добре". Ми тут, бо переживаємо, аби все було чесно і справедливо. Ми стоїмо сьогодні з 8:30 – це суто мирна акція. З 10:00 мав розпочатися перший етап конкурсу – це тести. Він розпочався з затримкою на дві з половиною години. Начебто з'явилися якісь технічні проблеми з онлайн-трансляцією в Мінприроди. Ми схильні думати, що "технічні проблеми" спричинили працівники парку… Отакі дивні речі відбуваються. Через те ми маємо підстави думати, що хтось хоче щось накерувати",  каже Леся Гайдук.

Всього на посаду директора КНПП є два претенденти – Олександр Киселюк і Михайло Чорній

Олександр Киселюк – кандидат біологічних наук, автор майже 220 наукових статей, співавтор 12 монографій. В КНПП працює вже 33 роки, з яких 16 років на посаді заступника директора Парку з наукової роботи, останнім часом виконував обов'язки директора. 

Михайло Чорній – директор ДП "Біологічні ресурси України", до цього працював в екологічній інспекції в Івано-Франківській області та в Черемоському національному парку. 

На сьогодні працівники КНПП заявили про одностайну підтримку Олександра Киселюка. Крім того, колектив, а також екологічні активісти занепокоєні інформацією про начебто причетність Чорнія до кримінального провадження 2011 року за фактом отримання хабара. 

Заступник Міністра екології та природних ресурсів України Василь Полуйко в коментарі КУРСу запевнив, що конкурс буде прозорим і справедливим, кандидати були проінформовані вчасно. Всі охочі можуть побачити конкурс в онлайн режимі. Жодної інформації про кримінальні справи когось із претендентів у міністерства немає.  

"Те, що я взнавав, – то не було ніякої справи, а його (Чорнія, – ред.) доганяють за те, що не давав вивозити гравій з карпатських річок. Але хай переможе сильніший. Все буде онлайн, запрошую дивитись. Мене життя навчило довіряти фактам, а не чуткам", – сказав Василь Полуйко.

Як з`ясував КУРС, Михайло Чорній не згадується в Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР).

Сьогодні вже завершився перший етап відбору – тестування:

Завтра, 11 травня, відбудеться другий етап – ситуаційні завдання (письмово), яку також можна буде побачити в онлайн режимі. Наступного тижня пройде третій і завершальний етап конкурсу – співбесіда.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: