fbpx

Колектив Снятинського дитячого будинку-інтернату захищає свого директора

Суспільство 14:22, 10.12, 2014

Працівники Снятинського дитячого будинку-інтернату захищають свого директора, роботу якого на останній сесії облради визнали незадовільною.

Відповідний лист працівники Снятинського дитячого будинку-інтернату надіслали на редакційну пошту Фіртки.

В ньому йдеться про те, що рішення обласної ради, яке було прийняте на 33-ій сесії обласної ради про визнання роботи директора Снятинського дитячого будинку-інтернату Л. Шимчука незадовільною, було необ’єктивним, оскільки воно було прийняте без обґрунтованих на те підстав.

Далі наводимо текст листа повністю:

"Адже наш дитячий будинок-інтернат постійно заслуховувався на колегії департаменту соціальної політики і за підсумками роботи протягом довгих років ми займали перше місце в області по всіх показниках оцінювання. На сьогоднішній день в будинку-інтернаті організовано раціональне дієтичне п’ятиразове харчування для дітей з врахуванням їх стану здоров’я. В раціон харчування вихованців щоденно включаються масло, молоко, свіжі овочі і фрукти, риб’ячі та м’ясні продукти, гірський мед. Протягом багатьох років щоденно кожному вихованцю видається стакан соку. Щоденне харчування на одного вихованця становить від 45 до 55 гривень, включаючи благодійні кошти.

Дирекція Снятинського дитячого будинку-інтернату постійно працює зі спонсорами та благодійниками, які надають вагому допомогу будинку-інтернату. Так, протягом 2013 року було надано благодійну допомогу на суму 1,5 мільйона гривень, а за десять місяців 2014 року  – майже один мільйон. В Снятинському дитячому будинку-інтернаті працюють висококваліфіковані спеціалісти, які регулярно проходять курси підвищення кваліфікації. А також чотири працівники, яким присвоєно вищу категорію, в т. ч. і директору будинку-інтернату Шимчуку Л. О., та видано відповідні сертифікати.

Директор будинку-інтернату навчався на курсах підвищення кваліфікації, де група експертів Євросоюзу вручила йому відповідний сертифікат. В 2014 році навчався на курсах “Ефективне спілкування з відвідувачами місцевих органів влади” і отримав відповідний сертифікат. Одночасно доводимо до Вашого відома, що наш директор працює на посаді майже 22 роки та неодноразово нагороджений грамотами обласної ради, обласної адміністрації, департаменту соціальної політики, обкому профспілки працівників держустанов та двічі нагороджений почесними грамотами Кабінету Міністрів України, і тільки завдяки вмілому керівництву директора Леонтія Шимчука вихованцям забезпечено на належному рівні умови для проживання, харчування, навчання, виховання та надання медичної допомоги. Наш будинок у виконанні доручень завжди перший, і ми один будинок, який в області перейшов на альтернативне паливо. Завдяки старанням директора благодійно придбано котел на твердому паливі та виконано всі вимоги і його запущено в роботу.

Ми впевненні, що наш дитячий будинок працює найкраще в області, у нашому будинку уже було сотні перевірок та комісій, за результатами яких були тільки найкращі відгуки.

В тому числі, була і комісія обласної ради із питань праці та соціального захисту населення, ніяких скарг до роботи нашого будинку чи директора не було, і на сесії обласної ради голова комісії пані Г. Ляхович зауважень до роботи будинку від комісії не мала, а рішення приймалося за наполяганням одного депутата від фракції "Свобода", який жодного разу не був у нашому дитячому будинку-інтернаті, та з урахуванням виступу інваліда III групи по психіатрії.

             З повагою, колектив Снятинського  

дитячого будинку-інтернату".

Зазначимо, в Снятинському дитячому будинку-інтернаті знаходиться 103 вихованці. І, за словами колишнього вихованця інтернату Ігоря Лещишина, там знущаються над дітьми.

Наразі прокуратура перевіряє інформацію про знущання над вихованцями Снятинського дитячого будинку-інтернату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: