fbpx

Коломияни на укріплення дамби потребують 18 мільйонів гривень. ВІДЕО

Суспільство 17:23, 15.05, 2017

На річці Прут в Коломиї незабаром візьмуться за реконструкцію укріплення. Дамба зазнала руйнації ще під час масштабної повені у 2008 році. І лише тепер вдалося залучити до її будівництва кошти з державного бюджету. На укріплення берегів Пруту необхідно майже 18 мільйонів гривень.

Потреба у дамбі виникла вже давно, її зруйнувала повінь майже 10 років тому. Прут – гірська річка, і вона в будь-який момент може вийти з берегів і стати загрозою для коломиян. Тому укріпити береги треба було давно, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

Минулого року проект вдалося підписати під кошти державного бюджету Міністерства екології України за допомогою народного депутата Андрія Іванчука, розповідає міський голова. 14 мільйонів гривень надійшло на потреби укріплення берегів Пруту. Щоправда, у жовтні минулого року. І вже освоїти їх не було можливості.

Роботи полягають у безпосередньому відновленні дамби протяжністю 580 метрів, розповідає Ігор Слюзар. Це демонтаж старих плит і монтаж нових – все для того, щоб укріпити береги норовливої річки.

Русло річки дуже знизилось, через це впускний шлюз води в озеро, що біля парку імені Тараса Шевченка, набагато вищий, ніж рівень води безпосередньо. Наразі технічне вирішення цієї проблеми шукають інженери та гідрологи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: