fbpx

Коломиянка відмовилася від речей, які можуть стати сміттям

Суспільство 12:05, 27.07, 2018

Проблема сміття останнім часом набула широкого розголосу в Коломиї. Поки чиновники шукають нове місце для полігона, люди шукають способи, як боротися зі сміттям. Студентка Христина Ярема каже, що краще взагалі його не продукувати.

Христина Ярема – студентка, громадська активістка. Дівчина вже протягом трьох років живе за принципом zerowaste. Це відмова від усіх речей, які потенційно можуть стати сміттям. З англійської це означає – нуль відходів.

Сьогодні принцип такого життя набуває все більшого розголосу. А дізналася Христина про нього із фільму.

"Я деколи люблю дивитися документальні фільми і натрапила на дівчинку, яка розповідала про цей спосіб життя, і мені дуже сподобалося, як в неї все просто і стильно вдома виглядає. В неї все так дома прозоро і чисто, без зайвого маркетингу. І коли я зрозуміла проблему, вирішила зробити якісь зміни і отримати від того задоволення", – розповіла Христина.

Проблема насправді глобальна. До прикладу, пластик розкладається від 180 до тисячі років. Але навіть після повного розкладу у ґрунтах та водоймах залишається мікропластик, який взагалі не розкладається.

Почати жити без сміття може кожен. Але якщо поспішити і відмовлятися від всього одразу, то нічого не вийде.

Замість поліетиленових пакетів дівчина використовує екоторби та ланч-бокси. Косметику та мийні засоби дівчина почала виготовляти самостійно.

Детальніше у сюжеті НТК.

Читайте також: У стилі "нуль відходів": як калушанка змінила життя своєї родини

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: