fbpx

Коломиянин, який зривав державні прапори у кафе, втік за кордон. ВІДЕО

Суспільство 21:28, 05.10, 2017

Основний фігурант справи щодо наруги над державним прапором та знущання над молодим хлопцем у коломийському кафе "Звенислава" перетнув польсько-український кордон.

Про це НТК розповів начальник Коломийського ВП ГУ НП Остап Білейчук.

Як писав КУРС, у Коломиї в кафе відвідувачі зірвали зі стін українські прапори та знущалися над молодим хлопцем.

Остап Білейчук повідомив, що за цим фактом Коломийський відділ поліції порушив кримінальне провадження за ст. 296 (Хуліганство), пізніше за ст. 338 (Наруга над державними символами), ст. 146. ч. 2 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ст. 188 ч. 2 (Грабіж, поєднаний з насильством).

"На цей час триває досудове розслідування, поліцією встановлені всі фігуранти кримінального провадження, проводяться допити. Зараз з прокуратурою погоджується оголошення підозри головному фігуранту", – сказав Білейчук.

Чоловікові, який вчинив кримінальні правопорушення, загрожує від 4 до 6 років позбавлення волі.

"Ми будемо клопотати перед судом і погоджувати з прокуратурою про затримання і арешт цієї особи. Такі ганебні вчинки неприпустимі на території Коломиї і країни", – сказав Білейчук.

Він додав, що підозрюваний мешканець Коломиї раніше був судимий за грабежі та угон автомобіля.

За словами Остапа Білейчука, поліції відомо, що цей чоловік після випадку у кафе перетнув кордон з Польщею.

"Нами буде оголошена підозра, якщо особа не з’явиться до слідчого, вона буде заочно оголошена. Пізніше особа буде оголошена у розшук, і я думаю, європейські держави, в які він виїхав, нам видадуть дану особу".

Щодо інших осіб, які були в компанії чоловіка, слідчі ще вивчають їхню участь.

"Слідство визначатиметься щодо участі осіб, які спостерігали і не повідомляли правоохоронні органи, і не вживали будь-яких заходів для припинення правопорушення. Досудове розслідування визначиться щодо оголошення підозр чи надання їм іншого статусу у межах кримінального провадження", – сказав Білейчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: