fbpx

Коломийські ДАІвці нагадували водіям, як правильно паркуватися

Суспільство 16:49, 03.12, 2014

Коломийські інспектори ДАІ провели рейд з відпрацювання центральних вулиць міста Коломиї щодо дотримання водіями правил зупинок та стоянок автотранспорту.

Проблема зі стихійним паркуванням автотранспорту є досить наболілою сьогодні. Особливі незручності виникають у пішоходів, які обходять припарковані машини на пішохідних зонах, на тротуарах, на обочинах проїзних шляхів, у дворах, під’їздах і т. д. Нерідко громадяни висловлюють обурення таким безвідповідальним паркувальникам, які виправдовуються тим, що іншого місця для залишення автомобіля немає.

Стихійне паркування транспорту на обочинах доріг створює незручності в процесі дорожнього руху, що призводить до утворення заторів та невдоволення серед громадян. Тож щоб привчати водіїв до порядку, інспектори взялися дисциплінувати водіїв-порушників – кого попередженням, кого складанням адміністративного протоколу. Звичайно, якщо дочекалися водія неправильно припаркованої автівки, передає КУРС із посиланням на УДАІ УМВС в Івано-Франківській області. 

"Спочатку попереджаємо тих, чия залишена автівка не є загрозою безпеці руху, а вже на інших водіїв, які свідомо і грубо не зважають на створену небезпеку для інших, складаємо протоколи", – розповідає начальник відділення ДАІ Коломийського району майор міліції Андрій Тимків.

Водії погоджуються з тим, що потрібно наводити порядок на дорогах, але ніхто не хоче починати із себе. Варто було від’їхати одному водію після проведення з ним бесіди, як на його місце під’їздили інші автівки. Тож знайти такого, хто б визнав свою вину щодо неправильного паркування, не вдалося.

Такі заходи, які проводить Державтоінспекція, мають на меті підняти самодисципліну водіїв. 

Тільки спільно з громадськістю та самоусвідомленням громадян, що Закон є для того, щоб його дотримувалися, можна буде забезпечити порядок як на дорогах, так і в суспільстві. А наразі водії бояться більше штрафу, ніж дбають про безпеку та усвідомлюють свою провину, тому метод до таких один – адміністративна відповідальність, бо, на жаль, він найдієвіший.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: