fbpx

На Коломийську залізничну лікарню претендують двоє нових власників

Суспільство 13:47, 17.03, 2015

На сесію Івано-Франківської обласної ради 20 березня винесуть проект реконструкції Коломийської залізничної лікарні й ініціюють передачу закладу у власність громади області. Водночас місцева влада хоче залишити лікарню в структурі медзакладів Коломиї.

Вузлова лікарня станції Коломия ДТГО "Львівська держзалізниця", зважаючи на зміни в бюджетному законодавстві, змінює підпорядкування. Відомчий медичний заклад має перейти на фінансування з місцевого бюджету. Наразі на нього накинули оком обласна адміністрація і Коломийська РДА.

Головний лікар Коломийської відомчої залізничної лікарні Володимир Федоришин повідомив, що разом із колективом пов’язує майбутнє закладу зі створенням центру відновного лікування, перш за все для поранених у зоні АТО.

"Я вже мав розмову з директором Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Романом Мельником, – розповів Володимир Федоришин.  Він побував у лікарні і сам бачив, що зроблено. Тут уже готова матеріальна база  значно краща, ніж в інших медзакладах області. Разом із нашими медиками я відвідав Львівський військовий госпіталь, там якраз йде робота над центром відновного лікування на 25 ліжок. Зрозуміло, що Коломия не зможе самотужки створити такий центр. Треба чимало коштів на внутрішній ремонт і закупівлю обладнання, адже апаратура для розробки кінцівок після поранення дуже дороговартісна. На це підуть мільйони гривень! Тому вважаю більш доцільним підпорядкування нашого закладу області. Івано-Франківськ єдине місто, яке не має військового госпіталю".

На засіданні обласного Координаційного центру допомоги пораненим недавно обговорили необхідність створення реабілітаційного центру для учасників АТО та їхніх сімей. Нині на Прикарпатті налічується понад 200 поранених, майже 50 загиблих на Сході, 7 Героїв Небесної сотні та близько десяти зниклих безвісти.

Проект буде винесено на розгляд чергової сесії Івано-Франківської обласної ради 20 березня.

"Перевага нашої лікарні в тому, що вона вже частково підготовлена: під час капітального ремонту утеплили фасад, замінили на металопластикові вікна та двері, спорудили новий дах. Один із трьох корпусів зовсім новий, побудований 1991 року. Є автономне опалення. Заклад має поліклінічне відділення, терапевтичне на 45 і хірургічне на 25 ліжок, повний комплекс для рентгенобстеження, повноцінну клініко-діагностичну лабораторію. Готовий проект її реформування зі збереженням структурності закладу й оптимізацією ліжкового фонду – з 70-ти на 60, у структурі хірургічного відділення заплановано 10 ортопедо-травматологічних ліжок. Залишається трохи змінити вже готовий проект реконструкції внутрішніх приміщень вузлової лікарні",  пояснює головний лікар. 

Тим часом Коломийська влада в розрізі створення єдиного медичного простору району бачить залізничну лікарню в структурі медзакладу госпітального округу, що в перспективі має формуватися навколо ЦРЛ. До нього має входити власне центральна районна лікарня як заклад інтенсивної терапії (клініка швидкої допомоги), поліклініка в форматі клініко-діагностичного центру й центри первинної медико-санітарної допомоги, повідомляє ВЗ. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: