fbpx

Коломийський адвокат проплив під кригою 61 метр і встановив рекорд України. ФОТО, ВІДЕО

Стиль життя 15:38, 13.03, 2018

На Прикарпатті зафіксували рекорд України з фрідайвінгу: 38-річний коломийський адвокат Олексій Гуцуляк на затримці дихання і без гідрокостюма проплив під кригою 61 метр.

Сьогодні умови не сприяли рекорду: вода в озері виявилася небезпечно каламутною. 

"Проблема не в дистанції, а в тому, що вода дуже каламутна. Видимість реально 15 см. Я не знаю, як Олексій справиться з цією проблемою. Але за час кількамісячних тренувань, думаю, маршрут вже вироблений. Може, в нього є якийсь внутрішній GPS? Я би не ризикнув і по коліна увійти у таку воду", – зазначив перед запливом Гуцуляка експерт національного Реєстру Рекордів Віталій Зорін.

Через кожні 10 метрів були вирубані ополонки, щоб Олексій міг у будь-який момент виплисти. Плавця підстрахували лише мотузкою.

Але труднощі і небезпека не стали на заваді: коломиянин Олексій Гуцуляк таки побив власний рекорд України з запливу під кригою на 40 метрів, подолавши сьогодні 61 метр на коломийському озері.

1

Сам заплив зайняв не більше ніж півтори хвилини. 

"Після таких рекордів, який встановив Олексій, більше заявок не приходить – що ми можемо швидше, дальше, сильніше. Ніхто в Україні не може так. Це новий рекорд у виконанні Олексія – найдовша дистанція запливу під льодом на затримці дихання. 61 метр рівно! Олексію, це було дуже драматично! І я не знаю, хто крім тебе може це повторити", – сказав Віталій Зорін, вручаючи коломиянину сертифікат про встановлення рекорду України. 

До речі, це не перший рекорд адвоката з Коломиї. У 2013 році Олексій Гуцуляк встановив рекорд з найтривалішого перебування людини без одягу під снігом тривалістю 60 хвилин 8 секунд. 

За це досягнення Олексія Гуцуляка внесли до світової Книги Рекордів Гіннеса.

Олександра Олійник, Коломия, спеціально для КУРСу

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: