fbpx

Коломийський "Ковчег": як на фермі влаштували терапію для атовців

Суспільство 13:33, 03.02, 2019

У селі П`ядики Коломийського району благодійний фонд "Карітас-Коломия" реалізує проект з реабілітації учасників війни на Донбасі.

Реабілітаційному проекту "Ковчег" вже три роки. Ідею перетворити колишню колгоспну ферму на реабілітаційний центр для побратимів реалізує ветеран-доброволець Роман Шепетюк. 

Коли Роман повернувся з війни у 2016 році і дізнався, що при благодійному фонді «Карітас-Коломия» є ферма, то запропонував свій проект – реабілітацію військових через спілкування з тваринами і працею на фермі. У фонді підтримали пропозицію, пише Репортер, і ферма стала Центром реабілітації воїнів АТО "Ковчег".

«Найперша ідея «Ковчегу» – тримати хлопців вкупі, – говорить Роман. – Треба, аби було місце, де можна було би пробувати робити щось своє, де би можна було відійти, відпочити».

Фермерством займаються в межах проекту серйозно. Розводять овець дорогої гісарської породи, свиней – угорську пухову мангалицю, тримають курей, нутрій, бичків, кіз. 

Роман розповідає, що влітку на ферму часто влаштовують екскурсії для дітей від "Карітасу". Приїздять і побратими. Всі мають можливість провести час із тваринами, погодувати їх.

«Тварина – не скривдить, – каже Роман. – Вони все розуміють, коли з ними говорити».

Зараз Роману на фермі допомагає побратим Анатолій Костишин. Чоловік служив у роті матеріального забезпечення 95 аеромобільної бригади. Каже, йому подобається серед тварин і до такої роботи не звикати. Раніше працював на подібній фермі у Запоріжжі, сам з Одеси, а з Коломийщини родом батько, тому й тут опинився.

Учасники АТО можуть залишатися у "Ковчезі" жити і працювати на тривалий термін. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: