fbpx

Коломийський суд розглядає справу про аварію літака, в якій травмувалися пілот і два пасажири

Суспільство 17:20, 21.06, 2018

Прокуратура Івано-Франківської області спрямувала на розгляд Коломийського міськрайонного суду справу про аварію приватного літака під Коломиєю.

Як писав КУРС, минулого року між селами Корнич і Королівка Коломийського району невдало приземлився літак. Травмувалися пілот та два пасажири. Пілот не мав жодних дозвільних документів на керування літаком.

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений у липні 2017 року без оформлення права власності придбав повітряне судно.

Без отримання погоджувальних документів пілот розмістив у повітряному судні четверо пасажирів замість трьох, як це передбачено Керівництвом з льотної експлуатації.

З розважальною метою він самовільно вилетів на непідготовленому повітряному судні із злітно-посадкового майданчика "Коломия". У зв’язку з технічною несправністю двигуна пілот здійснив вимушену посадку, під час якої передня стійка шасі заїхала у кювет, внаслідок чого літак перекинувся. У результаті літак отримав значні руйнування конструкції, а пасажири – тілесні ушкодження.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ст. 128, 281 ч. 2 КК України (необережне тяжке тілесне ушкодження; порушення правил безпеки польотів повітряних суден особами, які не є працівниками повітряного транспорту, що створило небезпеку для життя людей або настання інших тяжких наслідків).

Підготовче судове засідання у справі призначили на  30 липня, інформує прес-служба суду. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: