fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Колишні гуртожитки Локомотиворемонтного заводу можуть залишитися без світла через борги

Колишні гуртожитки Локомотиворемонтного заводу можуть залишитися без світла через борги

09:58, 07.07, 2015

ПАТ "Івано-Франківський локомотиворемонтний завод" заборгувало обленерго близько 15 тисяч гривень за спожиту електроенергію. Борг виник по колишніх гуртожитках заводу, що на вул. Покутській-Молодіжній, Української Дивізії, 4, 8, 10, Вовчинецькій, 49. У випадку якщо заборгованість не буде погашена, уже 8 липня люди можуть залишитися без світла.

Станом на 6 липня заборгованість складає 14390,66 гривень. В тому числі, 7218,10 гривень – за травень, 7172,56 гривень – за червень, повідомляє КУРС із посиланням на "Прикарпаттяобленерго".

"Мешканці гуртожитків сплачують за світло Локомотиворемонтному заводу, а той нам, – розповідає директор Івано-Франківського РЕМ Володимир Поліш. – Наразі керівництво підприємства-боржника стверджує, що люди не платять повною мірою, саме звідси борг. Хочу зауважити, що проблема розрахунків за спожиту електроенергію цим боржником не є новою – підприємство постійно боргує".

В енергокомпанії нагадують, що неодноразово йшла мова про переведення мешканців цих гуртожитків на прямі розрахунки з обленерго. Але для цього потрібно провести вартісну реконструкцію застарілих зовнішніх та внутрішніх електромереж будинків. Грошей для такої реконструкції у людей немає. Енергокомпанія та мешканці неодноразово піднімали це питання на рівні міста, але поки безрезультатно.

"Нещодавно керівництво заводу заявило, що взагалі відмовляється забезпечувати електропостачання гуртожитків надалі, тож як буде у майбутньому, ми не знаємо,  додають в енергокомпанії. – Наразі ми змушені діяти в межах чинного законодавства і, якщо борг не буде погашено, уже 8 липня нам доведеться припинити електропостачання гуртожитків".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: