fbpx

Колишні працівники газети "Галичина" вимагають більше 2 мільйонів гривень за начебто незаконне звільнення

Суспільство 11:37, 24.10, 2014

В Івано-Франківську Ярослав Ткачівський, колишній заступник головного редактора газета "Галичина", співзасновником якої є Івано-Франківська обласна рада, через суд вимагає виплати 471 тисячу гривень середнього заробітку і 1 млн 400 тис. грн у якості компенсації моральної шкоди.

Про це повідомляє Телекритика з посиланням на Інститут масової інформації (ІМІ).

Ще 501 тисячу гривень вимагає через суд сплатити колишня працівниця газети "Галичина", дружина пана Ткачівського. Загалом з видання подружжя вимагає стягнути майже 2 400 000 грн.

Як повідомив регіональному кореспонденту ІМІ заступник головного редактора газети "Галичина" Василь Мороз, судові тяганини між виданням і подружжям Ткачівських тривають вже багато років. Це є трудовий спір: звільнені в 2000 році колишній заступник головного редактора Ярослав Ткачівський та його дружина вимагають відшкодування за незаконне, на їхню думку, звільнення.

18 жовтня відбулось чергове судове засідання в цій справі, на якому суд відмовився залучати третьою стороною Івано-Франківську обласну раду, яка є співзасновником видання. Колектив газети звернувся до депутатів обласної ради з проханням захисту через те, що виплата компенсації може призвести до зупинки виходу видання.

Василь Мороз повідомив ІМІ, що наразі дано протокольне доручення юридичному відділу Івано-Франківської обласної ради приєднатись до процесу і клопотатись перед судом, аби облраду долучили третьою стороною.

Ситуація навколо судового спору ще більш напружена, бо позивається проти видання Івано-Франківської обласної ради депутат цієї обласної ради Ярослав Ткачівський.

ІМІ повідомляє, що з паном Ткачівським не вдалось поспілкуватись, бо протягом двох днів він не відповідав на телефонні дзвінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: