fbpx

Колишній міліціонер, якого від патрульних захищав "Хімік", у суді перекладає вину на свою невістку

Суспільство 18:37, 12.10, 2017

У справі колишнього міліціонера Михайла Ільницького, обвинуваченого у водінні в нетверезому стані, суд заслухав двох свідків, покази яких розійшлися.

Сьогодні Апеляційний суд Івано-Франківської області продовжив розгляд скарги Михайла Ільницького, якого Івано-Франківський міський суд визнав винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. 

Нагадаємо, в ніч з 18 на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківська за порушення ПДР зупинили "Skoda Octavia". Водій не мав ні посвідчення водія, ні "страхівки", відмовився пройти освідчення на алкоголь, а агресивні пасажири вчинили конфлікт з патрульними. На підтримку водію і пасажирам приїхав відомий у Франківську "активіст" Михайло Бойчук, більше знаний як "Хімік".

На минулому засіданні, як писав КУРС, допитали невістку Ільницького, яка стверджувала, що за кермом була вона.

Сьогодні суд переглянув відео з нагрудних камер патрульних та заслухав двох свідків на прохання адвоката Ільницького. Сам Ільницький у суді звинуватив патрульних у некомпетентності і заявив, що вони йому зламали палець.

Один із свідків розповів, що, коли повертався з другом з "Сільпо" і зайшов у двір, то побачив, що туди заїхав автомобіль, а за ним "Пріус" патрульних. За його словами, патрульні відразу почали погрожувати застосувати зброю. За кермом, стверджує свідок, була "біла дівчина".

"Приїхало ще пару пріусів. Дівчина давала їм права і техпаспорт. Вони сказали, що їм від жінки документів не треба, що їм треба від чоловіка (Михайла Ільницького – КУРС). Потім приїхав їхній начальник з якимось двома у спортивному одязі. Вони зняли спортивний одяг, а під низом у них була поліцейська форма",  розповів він.

Відтак, за його словами, Ільницькому зламали палець і забрали у відділок. А його дружину нібито вдарили у груди. Сина Олександра Ільницького, який обвинувачується у злісній непокорі вимозі поліцейського, теж забрали. 

Свідок наголошував, що поліцейські поводили себе агресивно, спершу нібито погрожували застосуванням зброї, потім лякали дубинками. Втім, на відео, яке переглядав суд, ні дубинками, ні зброєю пасажирам зупиненого авто ніхто не погрожував, нікого не били, патрульні спілкувалися ввічливо, агресивними були саме пасажири. Крім того, цей свідок на відео переконував патрульних, що він їхав у автомобілі, а в суд заявився як перехожий, що повертався з магазину.

Свідок додав, що конфлікт між затриманими та патрульними тривав три години.

Другий свідок – 16-річна дівчина – почала свою розповідь з того, що того вечора гуляла з хлопцем. Але коли саме, згадати не змогла. Цікаво, що дівчина не змогла також згадати назви закладу, в якому навчається. 

"В цьому році? Навесні? Влітку? Скільки часу пройшло?" – допитувався суддя Олександр Васильєв.

На що свідок відповіла, що не пам’ятає. Зате дівчина запам’ятала, що автомобілем керувала білявка. За її версію, все відбулося трохи інакше і набагато швидше.

"Машина зупинилася, до неї підійшла патрульна поліція, не представилися, почали казати, щоби жінка вийшла з машини. Біля жінки сиділа старша жінка. Жінка спиталася, в чому справа, що вона нарушила. Вона показала документи, чоловік старший підійшов, спитався, в чому річ, за яке порушення їх зупинили. Чоловікові старшому зламали палець, жінка старша заступилася, її вдарили у груди, на сина також почали наручники надівати, але в чому річ, так не сказали. Всьо", – виклала дівчина.

Після того, як заслухали свідків, суддя переніс засідання. Якщо не з’являться інші свідки, суд може винести рішення у справі.

Нагадаємо, Михайло Ільницький – викладач Київського міжнародного університету, який після Майдану претендував на посаду очільника прикарпатської міліції. Ільницький також очолює громадську організацію "Громада і закон", у 2012 році балотувався до Верховної Ради від виборчого округу №86.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: