fbpx

Колишній заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак уникнув відповідальності за п’яну їзду

Суспільство 18:45, 03.01, 2018

Апеляційний суд скасував постанову Івано-Франківського міського суду, який визнав винним у водінні у стані алкогольного сп'яніння екс-заступника голови облдержадміністрації Руслана Гусака, оштрафував на 10 200 гривень і на рік позбавив прав.

Як писав КУРС, 23 вересня 2017 року Руслана Гусака затримали патрульні у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля "Land Rover Discovery", який показав 1,7 проміле алкоголю у крові.

Зі згоди водія у присутності двох свідків проводився огляд на стан вживання алкоголю за допомогою приладу Drager. На судові засідання Гусак не ходив. Його адвокат клопотав про перенесення розгляду справи або через свою зайнятість, або через те, що Гусак перебуває на лікарняному.

Як йдеться в рішенні суду, жодних документів про те, що порушник перебував на лікуванні, суду не було надано.

"Суд розцінює це виключно як спробу уникнути відповідальності за правопорушення шляхом затягування розгляду справи та строків притягнення до адміністративної відповідальності. За таких обставин, керуючись ст. 268 КУпАП, вважаю, що справу можна розглянути за відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності", – йшлося у постанові, яку винесла суддя Івано-Франківського міського суду Олеся Зеленко.

Зеленко визнала Гусака винним у адмінпорушенні за ч. 1 ст. 130 КУпАП, наклала адміністративне стягнення у виді 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

В апеляційному суді адвокат Руслана Гусака стверджував, що суддя порушила право на захист його підопічного, коли розглянула справу без його участі, і просив постанову скасувати.

27 грудня 2017 року суддя апеляційного суду Дмитро Шкрібляк скасував постанову Івано-Франківського міського суду та виніс нову. Суддя визнав Гусака винним у скоєнні адмінправопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керував транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції), але закрив справу "у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення". В такий спосіб Руслан Гусак фактично уникнув відповідальності за водіння у нетверезому стані.

Наразі Руслан Гусак очолює філію Укрзалізниці Центр транспортного сервісу "Ліски". З 2010 до грудня 2013 був заступником голови Івано-Франківської облдержадміністрації. Протягом 2016-2010 років був депутатом Івано-Франківської міської ради, а з 2010 до 2015 – депутатом обласної ради.

Читайте також: П'яна їзда без покарань: чому на Прикарпатті судді виправдовують нетверезих водіїв

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: