fbpx

Команда з Франківська запустила додаток з порівнянням цін на бензин

Стиль життя 10:23, 28.04, 2016

Стартап з Івано-Франківська розробив мобільний додаток GasVisor. Його основна функція: пошук АЗС і порівняння цін на паливо. Поки що працює версія під Android, версію для iOS обіцяють випустити пізніше.

Роботу над додатком почали ще в 2012 році, він був представлений на IDCEE 2012, але через брак грошей проект тоді заморозили. Провели його перезапуск в серпні 2015 року під назвою Razom Solutions, додаток переписали практично з нуля. Засновники проекту – Василь Кричун і Михайло Бєлов, передає ain.ua.

Як пояснює Іван Матейко (який відповідає в команді за маркетинг), станом на кінець квітня цього року різниця в ціні на один і той же вид палива на різних заправках України може становити до 3,5 грн. Тобто для водія авто повний бак на одній заправці може обійися дорожче на 150 грн, ніж на інший. Але додаток писали не тільки для порівняння цін, а й для пошуку додаткових сервісів автомобілістами. У додатку є можливість оцінити рівень конкретної АЗС, а скоро планується додати й опцію оплати послуг на заправках за допомогою мобільного.

Дані за цінами на заправках додаток бере у ДП "Держзовнішінформ" – держпідприємства, яке займається ціновою експертизою і отримує дані від самих заправок. Вони можуть оновлюватися із затримкою, тому команда планує надати можливість редагувати дані заправок користувачам, а також дати окремий доступ мережам АЗС, щоб ті могли уточнювати ціни, додавати на карту нові заправки і т. д.

Проект поки не заробляє, але планує використовувати для монетизації модель Yelp.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: