fbpx

Командування спростувало затримання командира військової частини Нацгвардії на Прикарпатті

Суспільство 22:57, 02.06, 2017

Служба безпеки України не затримувала командира військової частини Нацгвардії, стверджує прес-служба відомства.

Сьогодні, 2 червня, о 13:50 на сайті Служби безпеки України було оприлюднено інформацію про затримання у місті Києві командира однієї з військових частин Нацгвардії на Івано-Франківщині.

Національна гвардія повідомляє, що командири військових частин Національної гвардії виконують свої обов’язки у штатному режимі й інформація щодо затримання командира військової частини Нацгвардії не відповідає дійсності.

Натомість, за нашими даними, Службою безпеки України 30.05.2017 року близько 17.00 години затримано командира роти однієї з військових частин.

Наказом командувача НГУ від 17.05.2017 №59 капітан Красуляк В. Б. звільнений з військової служби, по завершенню контракту. Термін контракту закінчується 01.06.2017.

Натомість СБУ стверджує, що її співробітники спільно з військовою прокуратурою викрили на хабарі одного з командирів однієї з частин Національної гвардії на Івано-Франківщині.

Правоохоронці протягом двох місяців задокументували кілька фактів вимагання капітаном грошей з підлеглих за невжиття дисциплінарних заходів за порушення ними військової дисципліни.

Оперативники спецслужби затримали одного з керівників частини згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, у службовому кабінеті під час отримання від військовослужбовця частини хабара. Загальна сума, яку капітан вимагав з чергового підлеглого, становила п’ять тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: