fbpx

Командир взводу прикарпатської 10 бригади Гліб Бабич розповів про зйомки кліпу з Kozak System на передовій

Стиль життя 11:51, 20.05, 2018

Командир взводу 10 окремої гірсько-штурмової бригади 49-річний Гліб Бабич – автор слів і музики до пісні "Подай зброю", яка нині набирає все більшої популярності та стала неофіційним гімном "десятки".

Як писав КУРС, український гурт Kozak System у зоні АТО записав відеокліп на гімн 10 окремої гірсько-штурмової бригади, яка базується у Коломиї. Кліп у мережі з’явився 8 травня.

Гліб Бабич має позивний "Лєнтяй". Розповідає, що то ще з молодості, мовляв, таким є його творче псевдо – "Доктор Лєнтяй". До війни займався бізнесом, писав музику, тексти пісень. У Миколаєві організував студію звукозапису, в якій працював з 12 років, там записувалися не лише українські, а й закордонні музиканти, пише "Репортер".

Пісню "Подай зброю" Бабич написав з місяць тому.

"Я чотири роки воюю, я частина бригади, частина цієї війни, я знаю, про що співаю", – каже він.

Розповідає, що спершу запропонував пісню лідеру гурту "Тартак" Сашку Положинському, але той відповів, що це геть не його стиль, і порадив звернутися до "Kozak System", мовляв, це точно їхнє.

"Передали її хлопцям, і наступного дня вони зв’язалися зі мною, що дуже подобається, а наступного ранку я їхав з АТО до столиці в студію на запис, – розповідає Гліб Бабич. – До вечора вже записали. І дійсно – підійшло ідеально".

А далі музиканти приїхали вже до Бабича та "десятки", аби відзняти відео. Знімали в зоні АТО – в районі Попасної та Золотого. Частина зйомок була на самому "нулі" – шахта "Родіна". Також у кліпі використані як бойові, так і полігонні нарізки кадрів. Але під час зйомок усе було спокійно.

"Те, що у кліпі музикантів прикривають з усіх боків. – це такий символ, – говорить Бабич. – Кліп починається з дівчинки Наді. Я її називаю – доця. Їй 23 роки, вона снайпер. З неї кліп починається і нею закінчується. Така маленька, тендітна, симпатична – її неможливо було не зняти у кліпі. В чомусь вона теж характеризує цю війну".

Цікаво, що Kozak System записав ще одну пісню командира взводу Бабича. Зараз тривають перемовини на зйомки кліпу.

"Пісня дуже серйозна – "Мольфар". Вона важка, але водночас красива, – каже автор. – Це фактично реквієм. Поки що це таємниця, але пісня дуже добра".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: