fbpx

Комісія облради перевірить якість харчування у лікарнях області

Суспільство 12:32, 23.02, 2019

Депутати Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Марія Рудик та Олег Атаманюк ініціювали створення комісії, яка вивчатиме та перевірятиме якість харчування у медичних закладах. До її складу увійдуть депутати, представники Департаменту охорони здоров'я та громадські активісти.

Про це йшлося вчора на засіданні комісії з питань охорони здоров'я. 
 «Так склались життєві обставини, що уже протягом місяця я спостерігаю за харчуванням в обласному кардіоцентрі. Бачила, як там подають хворим сніданок, обід і вечерю. Харчуванням це тяжко назвати. Це порушення прав пацієнта. Вечеря – просто вода з крупами, без чаю і хліба. Сніданок – сухий несвіжий хліб і несолодкий чай. Обід – кожного дня пшенична каша, салат з буряка без олії і суп, якщо так можна назвати воду з двома картоплями і натертою морквою», – розповідає Марія Рудик.
Депутат облради зробила фото лікарняної їжі і звернулася з цього приводу до директора Департаменту охорони здоров'я Миколи Стовбана та до заступника голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва
«Я озвучила їм це все. І просила, щоб директор Департаменту  Стовбан прозвітував яка ситуація в інших закладах, коли перевірявся останній раз стан харчування і назвав вимоги, які обов'язкові для харчування у медзакладах. Сьогодні ми не почули ніякої відповіді. Те, що говорив Стовбан нагадувало п'ятикласника, який не вивчив урок. Я і мої колеги добре зрозуміли, що він і не збирався вивчати це питання. 
Я розумію, що представники Департаменту не харчуються у лікарнях, але після цього в мене виникає бажання поставити їх всіх на лікарняне меню. Нехай би вони так поголодували. Адже є люди, до яких ніхто не приходить і людина не може купити собі їжу, а, відповідно, і неповноцінно харчується», – говорить  Рудик.
Підтримав ідею перевірки депутат облради від «ВОЛІ» Олег Атаманюк
«Питання харчування є важливим елементом в одужанні пацієнтів. Сьогодні для закладів обласного підпорядкування виділяють 19 грн 10 коп на день для харчування одного пацієнта. Проте, в одних закладах організовано харчування відповідно до наказу МОЗ, а в інших – ні», – каже Атаманюк. 
Депутат також повідомив, що за результатами роботи створеної комісії, треба буде приймати рішення про відповідність займаним посадам деяких керівників закладів. 
«Ця комісія має на меті не тільки з`ясувати стан справ з харчуванням у закладах охорони здоров’я але за результатами роботи надати пропозиції щодо шляхів вирішення проблеми. Щоб в медичних установах, які фінансуються з обласного бюджету, люди мали нормальне збалансоване харчування. Схожі проблеми є і в районних лікарнях у всій області загалом. Але маємо почати вирішувати проблему з тих закладів, які є у нашому безпосередньому підпорядкуванні», – говорить Олег Атаманюк.
Фото Марії Рудик з обласного кардіоцентру
На правах реклами
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: