fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Комісія по розкраданню коштів на оборонку порошенківськими свинарчуками – це відвертий корупційний шабаш, – Дерев'янко

Комісія по розкраданню коштів на оборонку порошенківськими свинарчуками – це відвертий корупційний шабаш, – Дерев'янко

Політика 13:39, 14.03, 2019

Засідання тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів розкрадання в оборонній сфері – це повна профанація, яка ніколи не призведе до реальних результатів.

Таку думку висловив кандидат в Президенти України від партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко після відвідування засідання ТСК.

«Дуже гнітюче враження справила на мене ця ТСК. Я голосував проти того, щоб розслідування цієї резонансної корупційної справи займалась ТСК, яку очолює представник Блоку Петра Порошенка Вінник. На комісії всі «блеяли», починаючи від Генпрокурора, закінчуючи головою спеціалізованої антикорупційної прокуратури, головою ДБР, директором НАБУ»,  розповів Дерев’янко.

Він додав, що усі підлеглі Порошенка активно імітують роботу, яка стосується начебто розслідування злочинів оточення Порошенка, але насправді просто вбивають шанс і надію українців на те, що ці злочини можуть бути розслідувані.

«Я зрозумів, що сидіти на цьому «корупційному шабаші» немає ніякого сенсу і освячувати своєю присутністю всю профанацію, яка там відбувається»,  констатував політик.

Дерев’янко зазначив, що протягом 4 років найвищі посадовці крадуть гроші українських платників податків, імітують порушення кримінальних справ, потім їх закривають або абсолютно не розслідують.

«Тільки після того, як журналісти «Наші гроші» опублікували інформацію, вони спохватились і почали демонструвати швидкість, з якою вони начебто комусь пред’являють підозри, обшуки починають проводити. Ця банда краде з коефіцієнтом 5, тобто 80% всіх грошей платників податків, постачаючи українській армії неякісні товари, роботи, послуги», – обурився Дерев’янко.

Він нагадав, що саме керівник цієї ТСК Іван Вінник є автором постанови, яка заблокувала голосування всієї ВРУ, щоб була впроваджена кримінальна відповідальність за постачання в українську армію неякісних товарів, робіт і послуг. Саме такі товари постачали в армію «любі друзі», переконаний нардеп.

Дерев’янко зауважив, що люди, абсолютно залежні від президента, намагаються відвести фокус суспільної уваги від факту ганебного мародерства людей, яких Порошенко призначив розпоряджатись оборонним комплексом Украйни.

«Ви хочете сказати, що свинарчуки розкрадали гроші українців, які мали посилити Армію тому, що Ситник недогледів? А Грицак? А Матіос? А Луценко? А Насіров  це все люди, які призначені Порошенком і мали стежити за грошима армії краще, ніж за грошима в своєму гаманці! Три роки вони всі все знали і отримували свою частку з вкраденого, наймали таких винників, щоб дурити українцям голову через телевізор, а зараз у них один Ситник винуватий?!»  обурився Юрій Дерев’янко.

Він переконаний, що поки не змінити цих всіх людей, жодних розслідувань бути не може.

Дерев’янко підкреслив, що єдиний спосіб розслідувати такі справи – це створення спеціальної Тимчасової слідчої комісії після початку процедури імпічменту, яка передбачена ст. 111 Конституції.

«70 підписів під постановою свідчать про одне – ні підписів фракції Ляшка, ні підписів Народного фронту, ні підписів фракції БПП, ні Опоблоку, ні Відродження, ні Волі народу немає. Це означає, що ці всі люди покривають всі злочини Порошенка і його оточення»,  заявив Дерев’янко.

Він також додав, що і ГПУ, і САП, і ВП, і СБУ і НАБУ абсолютно лояльні до Порошенка і злочинів його друзів.

Дерев’янко закликав відсторонити Вінника від керівництва ТСК.

«Нам не потрібні окремі антикорупційні органи, якщо президент очолює системне пограбування кожного українця через монополії Ахметова, через тарифи на газ, через податки, через розстановку смотрящих на фінансові витрати з бюджету! Нам потрібен антикорупційний президент, який в один день повністю звільнити всіх прокурорів, всіх суддів, всіх НАБУ-шників! Ці органи неможливо реформувати! Їх потрібно закрити і не витрачати час і гроші людей! Ми маємо створити з нуля, набравши молодь з студентської лави, новий суд, нову прокуратуру, нові органи слідства!»  підсумував кандидат в Президенти.

Нагадаємо, журналісти програми «Наші гроші» оприлюднили розслідування «Друзі президента крадуть на оборонці (секретні переписки)». В ньому йдеться про суми «відкатів» і схеми розкрадання мільйонів в оборонній сфері. За даними журналістів, безпосереднім учасником цих схем був заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: