fbpx

Компанія сина Януковича з погрозами вимагає повернути їй понад 100 мільйонів гривень

Суспільство 16:17, 23.07, 2015

Компанія ТОВ "МАКО-Трейдінг", що належить синові екс-президента Януковича Олександру Януковичу, заявляє, що блокування 110 мільйонів гривень суперечить закону.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Групи МАКО у відповідь на блокування спецслужбою в Держказначействі 110 млн гривень, що призначалися ТОВ "МАКО-Трейдинг", пише УП.

"Ці дії СБУ суперечать закону, оскільки перерахування вказаної суми здійснювалося за результатами прозорої угоди і за рішенням суду, який не змогли оскаржити ні наші партнери, ні правоохоронні органи. Хочемо нагадати, що ці кошти – оплата нашими контрагентами за поставлену нами сировину в рамках виконання сторонами абсолютно законної угоди ",  стверджують у компанії Януковича-молодшого.

"ТОВ "МАКО-Трейдінг" ніколи не здійснювало спірних фінансових операцій, тому ці дії ми розцінюємо виключно як продовження тиску на бізнес-акціонера компанії Олександра Януковича",  зазначили в компанії.

"Що стосується заяви українських правоохоронців, пов'язаної з нібито "ухилянням Олександром Януковичем від сплати податків і розтраті коштів" змушені повторити, що ці звинувачення абсолютно бездоказові",  сказано в повідомленні.

"Будучи власником 19% акцій ЗАТ "Артемівськ Вайнері", Олександр Янукович ніяк не міг впливати на компанію і мати можливість здійснювати незаконні дії, які йому приписують. Також нагадаємо, що і акціонер, і Група МАКО в 2013 році сумарно заплатили понад 300 млн грн податків. Сума ж передбачуваних слідчими "порушень" непорівнянна з виконаними акціонером групи МАКО Олександра Януковича зобов'язаннями перед бюджетом України".

"Група МАКО вважає злочином використання правоохоронних органів із метою зведення політичних рахунків і буде захищати свої інтереси в судовому порядку. Рано чи пізно за ці голослівні звинувачення доведеться відповідати конкретним виконавцям злочинних наказів",  заявили в компанії сина Януковича.

Раніше СБУ заблокувала в Держказначействі 110 мільйонів гривень, що призначалися ТОВ "МАКО-Трейдинг".

Встановлено, що за рішенням суду гроші були списані Державною виконавчою службою з рахунків ВАТ "Арселор Міттал Кривий Ріг" на користь структури Олександра Януковича, яка звернулася з позовом про стягнення боргу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: