fbpx

Компанія Tesla запустила виробництво своїх сонячних дахів

Економіка 10:21, 11.01, 2018

Компанія Tesla почала масове виробництво плиток для сонячних дахів і встановлення цих дахів першим замовникам.

Постачання планували розпочати в 2017 році, але їх кілька разів відкладали через проблеми з наявністю комплектуючих, повідомляє НВ з посиланням на Popular Mechanics.

Зазначається, що зараз компанія перенесла виробництво з невеликої каліфорнійської фабрики на великий завод в штат Нью-Йорк, де над складанням елементів дахів працюють близько 500 працівників. Планується, що незабаром завод буде виробляти сонячні елементи загальною потужністю 1 гігават.

Плитки Tesla Solar Roof зараз доступні в чотирьох варіантах – Smooth, Textured, Tuscan і Slate, які імітують різні види традиційних покрівельних покриттів. При цьому плитки Solar Roof бувають як з сонячними панелями, так і без, щоб покупці самі визначали, яку площу даху будинку віддати під батареї.

Читайте також: Сонячна альтернатива: скільки можуть заробити прикарпатці на «зеленому» тарифі

Покрівлю, яка на вигляд не відрізняється від звичайної, але здатна забезпечувати весь будинок електроенергією, компанія вперше представила ще в жовтні 2016 року. Тоді Tesla обіцяла почати продажі до середини 2017 року. Потім терміни зсувалися кілька разів.

Однією з найпривабливіших особливостей нових дахів від Tesla є те, що вони можуть бути дешевшими, ніж звичайні. За словами Tesla, їх Solar Roof коштуватимуть менше, ніж багато традиційних покрівельних матеріалів, навіть без урахування економії електроенергії від сонячних батарей. Однак незалежний аналіз агентства Bloomberg показав, що сонячний дах Tesla насправді коштує більше, ніж звичайні дахи зі змонтованими на них сонячними батареями.

Читайте також: Пасивний будинок: як мінімізувати витрати на комуналку

В травні 2017 року компанія Tesla повідомила про початок прийому попередніх замовлень на дахи Solar Roof із вбудованими сонячними батареями. Тоді передбачалося, що облаштування покрівлі середнього будинку коштуватиме приблизно 50 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: