fbpx

Комунальники просять мешканців не викидати ялинки на звичайні контейнерні майданчики. ВІДЕО

Суспільство 11:38, 11.01, 2018

Викидати ялинки на прості контейнерні майданчики не можна. Про таке правило нагадують комунальники.

Це пов'язано з тим, що новорічні дерева вважаються негабаритними відходами. За рішенням влади, таке сміття можна викидати лише у двох місцях – на територіях підприємств, які займаються вивезенням сміття: "АТП-0928" на Максимовича, 11 та і "Автоколона-2222" на Бандери, 60, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Мешканці можуть або зібратися цілим будинком і замовити вивіз ялинок, або доправити на ці адреси свої дерева самотужки. Комунальники кажуть, що головне – бути свідомими і не засмічувати звичайні контейнери. 

"Якимось чином людина ту ялинку придбала. Вона, напевно, їхала громадським транспортом або своєю машиною, або таксі винаймала, чи в руках несла врешті-решт. Якимось чином ця людина донесла ялинку до хати? Так само і з хати можна винести. Головне, аби було бажання, а можливість знайдеться завжди", – каже директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

За тим, щоб франківці не викидали ялинки абикуди, слідкуватиме Муніципальна інспекція з благоустрою. Її фахівці попереджають – за таке порушення передбачений штраф від 340 до 1700 гривень. Цьогоріч інспектори ще нікого не спіймали. Припускають, що масово люди почнуть позбавлятися новорічних дерев відразу після завершення свят.

Читайте також: Франківчанка, що мешкає в Нью-Йорку, розповіла, що у місті роблять з ялинками після свят

Зібрані ялинки на "АТП-0928" використають для опалення приміщень підприємства. Також непотрібні дерева віддаватимуть підприємцю у Хриплин, який має тепличне господарство.

Як писав КУРС, ялинки, які придбали у горщиках, можна буде посадити у лісі чи у себе на подвір'ї.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: