fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Конкурсна комісія має об’єктивно і незаангажовано оцінювати кандидатів на посаду директора Раковецького НВК", – Марія Рудик

"Конкурсна комісія має об’єктивно і незаангажовано оцінювати кандидатів на посаду директора Раковецького НВК", – Марія Рудик

Суспільство 15:58, 27.07, 2018

На засіданні постійної комісії Івано-Франківської облради з питань гуманітарної політики та свободи слова пролунало питання про призначення директора Раковецького навчально-виховного комплексу.

Тут слово взяли двоє представниць громади села Раковець, що в Богородчанському районі. Одна з них – представник батьківського комітету, депутат райради та  член комісії, яка й оцінювала кандидатів на посаду директора школи, Світлана Зваричевська.

Вона повідомила, що конкурс вже відбувся, а його переможець Віталій Гомель не може офіційно приступити до своїх обов’язків.  

"Керівництво району заявило, що він регіонал. Чи регіонал, чи ні, якщо копатися в брудній білизні, то в кожного можна щось знайти. Він виграв конкурс і має бути директором", – виправдовувала Гомеля Світлана Зваричевська.

Нагадаємо, за посаду директора Раковецького НВК минулого тижня змагалися двоє претендентів. А це Віталій Гомель, який виконував обов’язки директора цього навчального закладу. Та тутешня вчителька, директор вечірньої школи Лариса Сікора. Посилаючись на порушення у проведенні конкурсу, жінка оскаржила рішення в суді та написала звернення до голови конкурсної комісії і голови Богородчанської райради. Тож, за законом, процес призначення директора школи наразі призупинили.

У тому, що Гомеля не призначають на посаду директора, Світлана Зваричевська під час засідання комісії облради звинувачувала й депутата облради від фракції "ВОЛЯ" партії РНС Марію Рудик.

"Сьогодні в мою адресу прозвучало те, що я нібито маю відношення до одного з конкурсантів. Я не можу зрозуміти цих безпідставних звинувачень. Адже депутат облради не може брати участі в комісії райради і не має до її роботи жодного відношення. Крім того, додам, що Віталій Гомель був моїм  класним керівником та вчителем історії. Тож звинувачувати мене у таких речах є абсурдом. Адже з іншим кандидатом я навіть не знайома особисто. І, як представник органу місцевого самоврядування, я завжди на стороні закону", – каже Марія Рудик.

Аби розібратися у ситуації, депутат Рудик детально вивчила матеріали конкурсу.  Її неабияк здивувало те, що одному з претендентів на посаду директора комісія виставила лише нулі, а іншому – лише п’ятірки.

"Пані Світлана Зваричевська є представником конкурсної комісії від батьківського комітету. Тож неодмінно має мати об’єктивну думку щодо кожного з кандидатів. А не відкрито лобіювати інтереси одного з них. Адже це суперечить постанові МОН про умови проведення конкурсу. Також до комісії увійшла і педагог-організатор з трирічним стажем, яка не є достатньо компетентною фахово оцінювати претендента на посаду директора школи. А тому Богородчанській райраді варто переглянути членів комісії. І на такі посади обирати людей, які будуть оцінювати кандидатів об’єктивно та незаангажовано", – переконана Рудик.

Також депутат вважає що райраді варто ретельно переглянути умови конкурсів на посаду директорів навчальних закладів, аби уникнути подібних ситуацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: