fbpx

Контрабанда лісу зменшилася втричі, – ДФС

Економіка 11:41, 09.08, 2018

У фіскальній службі заявляють, що у липні контрабанда лісу з України зменшилася втричі.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"Середньодобовий показник оформлення на експорт паливної деревини в липні поточного року зменшився майже в 3 рази порівняно з червнем. Так, у червні 2018 року в середньому протягом доби оформлялося в режимі експорт понад 2,8 тис. тонн вантажів, у липні цей показник скоротився до 1,5 тис. тонн, а за період з 23 липня (посилення заходів) по 6 серпня середньодобовий показник склав 0,8 тис. тонн. Отже, середньодобовий експорт зменшено втричі порівняно з червнем”, – йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначили, що основним ризиком при вивезенні лісоматеріалів є внесення недостовірних відомостей щодо характеристик товару у сертифікат про походження. Мова йде про підміну кодів. Наприклад, ліс-кругляк, заборонений до вивезення, декларується як паливна деревина.

Протягом 7 місяців 2018 року митницями ДФС порушено 45 справ про порушення митних правил на загальну суму близько 40 млн грн.

У 2017 році кількість порушених справ склала 163 на суму 20 млн грн. Застосовано стягнень (штрафів та конфіскацій) на суму 2,6 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: