fbpx

Контрабандисти, яких сьогодні затримали прикарпатські правоохоронці, неодноразово купляли наркотики в ЄС

Суспільство 17:13, 27.04, 2016

Правоохоронці взяли під варту групу контрабандистів, які організували нарколабораторії в Івано-Франківську та на Одещині.

Прокуратура Івано-Франківської області спільно із співробітниками УСБУ в області виявила групу осіб, які тривалий час вчиняли злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

Встановлено, що зловмисники неодноразово купляли в країнах Європейського Союзу та переміщали через митний кордон України, з приховуванням від митного контролю, таблетки "Cirrus" із вмістом прекурсора – псевдоефедрин в особливо великих розмірах, з метою їх подальшого використання для виробництва та виготовлення психотропних речовин у нарколабораторіях у м. Івано-Франківську та Одеській області.

Двом особам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) КК України, їх спільнику за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
Наразі їх взято під варту із визначенням застави на загальну суму понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, направлені на встановлення всіх фактичних обставин та викриття всіх причетних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: