fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Концерт піаніста Майдану для бійців АТО організували разом із "Творчою криївкою" активісти партії РУХ НОВИХ СИЛ. ВІДЕО

Концерт піаніста Майдану для бійців АТО організували разом із "Творчою криївкою" активісти партії РУХ НОВИХ СИЛ. ВІДЕО

Культура 22:21, 21.11, 2017

Творчий вечір піаніста-екстреміста організатори присвятили Дню Свободи і Гідності в Україні. Концерт відбувся у молодіжному центрі "Думка", що у Верховині. На нього завітали бійці АТО, волонтери та верховинці, які люблять творчість "революційного музиканта".

"Богдан до війни став відомим як піаніст-екстреміст на Майдані. Згодом він воював у лавах "Правого сектору", давав благодійні концерти,  розповідає керівник проекту творчої реабілітації "Творча криївка для бійця" Віталіна Маслова однак і йому самому знадобилася реабілітація. Адже творчі люди теж не застраховані від вигорання".  

Тим часом піаніст Майдану каже: усі його твори – це музичні картини про людей, які загинули на війні, та воєнні історії. Скільки таких написав, каже Богдан, підрахувати важко. Однак, скромно підсумовує, з десяток творів точно набереться. 

Чимало бійців, які зараз проходять реабілітацію у "Творчій криївці", до війни брали участь у подіях на Майдані. Кажуть, така музика повертає їх у 2013 рік, коли розпочалася Революція гідності. 

"Перші враження – це спогади про Майдан. Ми з Богданом неодноразово пересікалися там. Зараз я хочу аби ми впевнено дивилися в майбутнє, щоб закінчилася війна",  розповідає побратим піаніста Сергій Анісіфоров.

 

"Творча криївка" унікальна тим, що  почала проводити заїзди відразу після трагічних подій на Майдані. За 4 роки у них взяло участь 400 бійців та близько 100 членів їхніх сімей. 

Співорганізатор концерту, депутат Верховинської районної ради від партії "ВОЛЯ" Ольга Соломійчук  запевняє, подібні вечори для учасників творчої реабілітації будуть проводити і надалі: "Я щаслива, що можу робити добро, що маю таку можливість. І хочу, аби бійці пам’ятали, що ми тут, на мирній території, їх завжди підтримаємо".

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: