fbpx

Координатор громадського руху "ЧЕСНО" у Франківську програв міському голові у суді

Суспільство 14:59, 05.04, 2016

Суд відмовив у задоволенні позову координатора громадського руху "ЧЕСНО" у Франківську Віталія Світлика до міського голови Руслана Марцінківа та екс-секретаря міськради Миколи Вітенка.

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді на засіданні у справі за позовом Віталія Світлика проти міського голови відбулися дебати. 

Як повідомляв КУРС, Віталій Світлик просив суд визнати протиправною бездіяльність голови та секретаря міськради. Ці посадові  особи, на думку громадського активіста, порушили законодавство, коли не оприлюднили проекти рішень за 20 днів до сесії міської ради. Мова йде про проекти рішень, які приймалися на першій сесії міськради 1 грудня 2015 року, зокрема прийняття регламенту міської ради, обрання секретаря, затвердження виконкому Івано-Франківської міської ради та створення постійних депутатських комісій міської ради.

На сьогоднішньому засіданні представник позивача Віталій Козак просив суд задовольнити вимоги, оскільки проекти рішень, винесених на установчу сесію міської ради, справді не оприлюднювалися, хоча цього вимагає регламент і законодавство.  

Представник міського голови Надія Кедик наполягала, що протиправності у діях міського голови немає, оскільки на момент сесії він ще не мав повноважень подавати на сесію проекти рішень, бо саме 1 грудня 2015 року набув повноважень. А повноваження Миколи Вітенка саме 1 грудня закінчилися. Також позивач, на думку Кедик, не зміг довести, як прийняті 1 грудня 2015 року міською радою рішення порушили його права і обов'язки.

Суд вирішив відмовити Віталію Світлику у задоволенні позову. Активіст готується оскаржити рішення в апеляційному суді. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: