fbpx

Координаційна рада залишила Найдича начальником СБУ, пообіцявши взятися за нього після виборів

Політика 18:35, 19.05, 2014

Представники Івано-Франківської Координаційної ради залишили Миколу Найдича начальником СБУ до 25 травня, пообіцявши одразу після підрахунку голосів повернутися до ситуації з Управлінням СБУ на Прикарпатті.

1Активіст Координаційної ради Роман Островський переконаний, що Найдич має відпрацювати до 25 травня, щоб у випадку провокацій і спроб зірвати вибори в області було кому за це відповідати.

Координаційна рада висунула низку вимог, які начальник Служби безпеки має виконати негайно. Серед них відновлення на службі в обласному Управлінні СБУ шістьох бійців спецпідрозділу «АЛЬФА», які написали рапорти на звільнення, відмовляючись виконувати злочинні накази колишнього керівника служби Андрія Кміти. А також призначити Василя Івасика першим заступником начальника СБУ, покарати та відсторонити від служби тих, хто 18-19 лютого використовував вогнепальну зброю та світло-шумові гранати  проти мітингувальників. Також активісти вимагають переформатувати громадську раду при Управлінні СБУ. За словами Віктора Неміша, туди повинні увійти представники громадських організацій, які проявили активність під час Майдану.

Найдич подякував за ліміт довіри та пообіцяв щомісяця звітувати перед Координаційною радою. Та він зазначив, що всі вимоги Ради не зможе виконати, оскільки вони не входять у його компетенцію.

Так, для призначення Василя Івасика на посаду першого заступника потрібне розпорядження голови СБУ Валентина Наливайченка. Відсторонити від служби причетних до стрілянини під час штурму управління СБУ він також начебто не може. На переформатування громадської ради при СБУ Микола Найдич погодився, запросивши до ради членів зареєстрованих громадських організацій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: