fbpx

Корисні поради щодо вибору змішувача для ванної кімнати

Суспільство 13:00, 28.02, 2019

Вибір змішувача для ванної кімнати – не таке просте завдання, як може здатися на перший погляд. На сьогоднішній день асортимент просто величезний.

Моделі змішувачів в каталозі aquacity com ua відрізняються один від одного за типом установки, механізмом роботи, функціоналом. Спробуємо ж розібратися, як вибрати змішувач для ванної кімнати, якими вони взагалі бувають?

Для початку варто сказати про матеріал, з якого виготовлений змішувач. Вибирайте латунь або бронзу. Це надійні, довговічні матеріали. Такий змішувач прослужить вам багато років. Однак на вигляд дешевий Силумін не так просто відрізнити від латуні. Секрет тут дуже простий – візьміть вподобаний варіант в руки, він повинен бути досить важким. Якщо змішувач здався вам легким, купувати не варто, навіть незважаючи на привабливу ціну, він пропрацює недовго.

На сьогоднішній день виробники випускають такі види змішувачів для ванн за типом монтажу:

  • Настінні – найпоширеніший і простий варіант. Зазвичай монтується на висоті 20-30 см від борту ванни або близько одного метра від підлоги;
  • Горизонтальні – встановлюються на бортик ванни (найчастіше акрилової);
  • Вбудовані або прихованого монтажу. В цьому випадку на виду залишається душ і деталі управління, сама система змішування води монтується в стіну і закривається плиткою. Такі моделі дуже стильні, але і коштують дорожче;
  • Підлогові – дорогі варіанти для просторих ванних кімнат. Змішувач стоїть на власній високій ніжці. Відрізняється складністю монтажу, високою ціною, але при цьому дуже стильним зовнішнім виглядом.

 

За конструкцією змішувачі прийнято ділити на:

  • вентильний або баранчиковий;
  • одноважільний;
  • термостат.

Баранчикові змішувачі дуже поширені. Працюють вони за рахунок двох кран-букс, які відкривають і перекривають подачу води. Останні можуть бути черв'ячного або керамічного типу.

Черв'ячні кран-букси – простий і дешевий механізм, в основному застосовується на недорогих змішувачах. Головний недолік таких моделей – необхідність періодичного ремонту (час від часу доведеться міняти гумову прокладку), крім того, їх важко назвати економними – щоб перекрити воду, вентиль доведеться прокрутити кілька разів.

Керамічні кран-букси – використовуються на дорожчих змішувачах, цей механізм з'явився значно пізніше. Він надійний і довговічний. Поворот вентиля здійснює на 180 або навіть на 90 градусів, так що перекриття води відбувається практично миттєво. Однак якщо вода подається жорстка або з домішками, необхідна установка фільтрів і пом'якшувачів, інакше такий змішувач швидко вийде з ладу.

Одноважільні змішувачі. Їх конструкція досить проста, управляються вони шляхом підйому і повороту «лапки». Ці моделі зручні у використанні і довговічні. Працюють за рахунок спеціального керамічного картриджа (за своїм функціоналом подібний до керамічної кран-букси). Такі моделі так само чутливі до якості води, але процедура ремонту досить проста, вона зводиться до заміни картриджа.

Термостати – найсучасніший різновид. Це складний механізм зі спеціальними «розумними» картриджами, які миттєво реагують на температуру потоку води. Обпектися просто неможливо.

Змішувачі для ванни зазвичай обладнуються душовою лійкою. Вона може кріпитися як до самого корпусу, так і триматися на настінному кронштейні. Лійка може бути виготовлена з пластику або металу. Пластикові душі значно дешевші, але і прослужить така модель не так довго. Лійка металева – варіант надійніший, але і важить вона більше, а значить, в разі падіння може травмувати. Сучасні душові лійки мають кілька режимів роботи (масажний, сильний, крапельний струмінь), перемикання зазвичай здійснюється за допомогою невеликого важеля, розташованого прямо на голівці душу.

При виборі змішувача зосередьте увагу на дизайні, ціні, вазі і якості виготовлення моделі (поверхня повинна бути рівною, без напливів і швів). На ринку представлений величезний асортимент, і ви обов'язково знайдете відповідний варіант.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: