fbpx

Косівчани зробили вінки на могили безіменним учасникам АТО в Старобільську

Суспільство 16:55, 27.04, 2016

Пам'ять загиблих героїв вшанували у Страсний тиждень учасники патріотичної акції, організованої в Косові за ініціативою громадської організації "За покликом серця".

У передвеликодні дні традиційно поминають померлих. Косівчани нагадали прикарпатцям, що є десятки, сотні поховань з написом "Тимчасово невідомий Герой АТО". І обов’язок живих – побувати там, помолитися, запалити свічку пам’яті і шани.

Пам’ять невідомих полеглих героїв вшанували в Косові учасники патріотичної акції, яка пройшла в Музеї народного мистецтва та побуту Гуцульщини – молодь виготовляла вінки для безіменних могил у Старобільську Луганської області.

До акції долучилися працівники музею, учні Косівської гімназії-інтернату ЗОШ І-ІІІ ст. та студенти Косівського інституту, йдеться на сайті музею. 

Учасники акції з екологічних мотивів вирішили відмовитися від штучних, пластмасових вінків, вдавшись натомість до виготовлення вінків з гілок смереки та прикрашання їх квітами з паперу, обробленого воском. 

Матеріали для проведення благодійної акції надали Косівська міська рада, Національний парк "Гуцульщина", підприємці та жителі Косова.   

Пізніше, у продовження акції, на майдані Незалежності в Косові відбулася зустріч молоді з воїнами АТО. Священики Іван (Близнюк) УПЦ (КП) та Роман (Корпанюк) УКГЦ благословили присутніх і провели панахиду за всіма загиблими. 

Після молитви учасники зустрічі рушили вулицями Косова урочистою смолоскипною ходою до пам’ятника Михайла Горбового, відомого педагога та громадського діяча, закатованого НКВД.

Дійство завершилося біля річки Рибниці, де бійці власноруч зробили паперові кораблики та пустили їх зі свічками по воді, поминаючи загиблих побратимів.

Вінки прикарпатські волонтери цими днями доставлять у Старобільськ. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: