fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Косівська райрада прийняла звернення на підтримку передачі земель за межами населених пунктів у власність громад

Косівська райрада прийняла звернення на підтримку передачі земель за межами населених пунктів у власність громад

Політика 10:19, 15.06, 2017

Депутати Косівської районної ради просять державне керівництво прийняти законопроект №4355, за яким землі за межами населених пунктів мають перейти у комунальну власність громад.

Відповідне звернення ініційоване фракцією ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ, підтримали депутати у вівторок на сесії районної ради, інформує прес-служба партії.

Керівник фракції Петро Іванишин відзначив, що зараз землями поза межами населених пунктів на території об’єднаних територіальних громад розпоряджаються не відповідні ради, а чиновники Держгеокадастру. Ті громади, які ще не об’єдналися, через відсутність вільних земель в межах населених пунктів не можуть вирішити свої нагальні питання, у тому числі у сфері містобудування, забезпечення земельними ділянками учасників АТО, розташування цвинтарів, сміттєзвалищ тощо.

Цю проблему може вирішити прийняття законопроекту 4355, який ще минулого року був підтриманий Верховною Радою в першому читанні, але й досі не був розглянутий Парламентом у другому читанні.

"Завдяки прийняттю цього законопроекту територіальні громади, що об’єдналися, зможуть безперешкодно стати власниками земель за межами населених пунктів. Тим сільським, селищним та міським радам, які ще не об’єдналися, передається право розпорядження землями за межами населених пунктів. Це дозволить вирішити безліч проблем – сприятиме розвиткові фермерського господарств, дасть можливість місцевим радам забезпечити учасників АТО земельними ділянками, адже сьогодні права багатьох з них не можуть бути реалізовані через відсутність вільних земельних ділянок в межах населених пунктів",  наголосив Іванишин.

Тому депутати Косівської районної ради вирішили продемонструвати свою принципову позицію, що землі мають належати громадам, і просять забезпечити якнайшвидший розгляд у другому читанні і прийняття проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посилення державного контролю за використанням і охороною земель" (реєстраційний номер 4355).

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: