fbpx

Косівська Самооборона заблокувала приміщення районного суду

Суспільство 15:48, 06.06, 2014

Мешканці Косова і активісти районної Самооборони вимагають відсторонення новообраної голови районного суду Марії Крилюк.

Вранці приміщення Косівського районного суду пікетували десятки косівчан, зокрема активісти місцевої Самооборони. До будівлі принесли шини і плакати з портретами героїв Небесної сотні. Протестувальники обурені вчорашніми виборами голови суду, на яких перемогла суддя Марія Крилюк.

Люди обіцяють блокувати роботу суду безстроково – поки не доб'ються відсторонення новообраного керівника. Судді одразу покинули приміщення, а Марія Крилюк пригрозила пікетувальникам ув'язненням до 8 років за блокування державної установи. 

Як запевняють протестувальники, Марія Крилюк, яка працює суддею Косівського районного суду з 1999 року, має вкрай негативну репутацію. Люди нагадують, що її ще в 2007-му році вимагав звільнити особисто президент Віктор Ющенко. У листопаді 2007 року на нараді в СБУ президент озвучив інформацію про те, що деякі судді своїми діями дискредитують судову систему, порушують закріплені Конституцією права і свободи людини. Він подав листа до Вищої ради юстиції, де назвав прізвища 47 суддів, помічених у корупційних зв’язках. У цьому списку на 35-ій позиції значилася й суддя Косівського районного суду Крилюк Марія Іванівна.

Президент вимагав у Вищої ради юстиції невідкладного очищення судових органів від осіб, які заплямували себе негідними вчинками, та термінового вирішення питань щодо внесення до уповноважених органів подань про звільнення зазначених суддів з посад. Втім, доручення Ющенка так і не було виконане. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: