fbpx

Kozak System презентував ліричне відео нової пісні на слова Василя Симоненка

Суспільство 17:20, 06.11, 2016

Днями на офіційному youtube-каналі Kozak System було оприлюднено lyric video проникливої пісні "Не Моя".

Композицію "Не Моя" на слова поета-шістдесятника Василя Симоненка Kozak System презентував 24 вересня 2016 року. Саме цього дня 54 роки тому поет оприлюднив вірш. Беручися за таку доволі тендітну річ (враховуючи особисті переживання поета), гурт спробував дати своє бачення лірики Симоненка, доповнивши її поетичною сінергією від Олександра Положинського, який довершив увесь текст пісні і певним чином "домислив" переживання поета.

Трек не планувався до екранізації, але Kozak System, відчуваючи пієтет до авторів тексту, вирішили все-таки зробити lyric video, дещо поекспериментувавши в роботі над цим жанром, пише 24 Канал.

Слів, написаних Симоненком, вистачило лише на один куплет, тож постало питання: хто зможе написати другий. Музиканти зверталися до багатьох знаних поетів із цим проханням, але майже всі відмовлялися: мало хто хотів брати на себе відповідальність дописувати за Самим Симоненком. Тоді і прийшла думка звернутися до лідера "Тартака" Сашка Положинського, який уже неодноразово співпрацював із Kozak System як автор слів.

"Мені простіше, бо я не поет, а автор текстів пісень. По-друге, я не дописував за Симоненком, а сприймав це як спільний із ним проект. Так, я надихнувся його текстом, так, свій куплет базував на його фундаменті, але мені вже не раз доводилося творити із кимось разом, тому досвід мав. По-третє, для мене це велика честь і приємність – гріх було би відмовлятися, тим більше, що мені, здається, вдалося",  прокоментував нову роботу Олександр Положинський, автор слів, лідер гурту "Тартак".

Коли було записане демо нової пісні, до роботи підключився клавішник та аранжувальник "Океану Ельзи" Мілош Єліч, який і виступив саундпродюсером треку "Не Моя".

"Ми з музикантами Kozak System знайомі ще з часів консерваторії, окрім того, я бував на їхніх виступах кілька разів, і мені дуже подобається те, що вони роблять. Коли хлопці підійшли до мене з пропозицією зробити разом пісню, я погодився, за умови, що пісня справить на мене враження. Такою стала "Не Моя". Було дуже цікаво і приємно співпрацювати, і мені здається, частина цієї позитивної енергії зафіксована в запису. Сподіваюся, що ми продовжимо співпрацю, тому що мені і процес, і результат сподобалися",  відгукнувся Мілош Єліч, саундпродюсер.

"Не Моя" стала титульним треком майбутнього Extended Play альбому, концертна презентація якого відбудеться 12 листопада в київському клубі Atlas.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: