fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківець виготовив іграшки для мультиплікаційного кліпу Kozak System, в якому музиканти висміюють Московський патріархат. ВІДЕО

Франківець виготовив іграшки для мультиплікаційного кліпу Kozak System, в якому музиканти висміюють Московський патріархат. ВІДЕО

Суспільство 13:37, 17.04, 2018

17 квітня Kozak System оприлюднили в мережі новий мультиплікаційний кліп на пісню "Фарисейська". За візуальне втілення контраверсійної пісні взялася франківська майстерня "Теплі іграшки".

В кадрі унікального мульт-відео присутні і сам Ісус Христос у жовто-блакитній тозі, який постає у кліпі у трьох вимірах: Хіпі, що уособлює мир та гармонію, Художника – творця, козака Мамая  борця із фарисейством, присутні самі "фарисеї", в яких із легкістю вгадуються діячі московської пропаганди та православної церкви МП, самі музиканти Kozak System та навіть автор слів  відомий поет Артем Полежака, йдеться в описі відеокліпу.

"Нас давно і гостро турбує тема впливу Московського патріархату на свідомість українців. Його присутність в сучасній Україні неприпустима. Це абсолютно ворожа нам субстанція, а її діяльність несе пряму шкоду нам і нашим дітям. Пісня "Фарисейська" саме для цього і написана, щоб культурними засобами та в іронічній формі вказати на існування цієї проблеми", – каже про нову пісню фронтмен гурту Іван Леньо.

За візуальне втілення контраверсійної пісні взялася франківська майстерня "Теплі іграшки", відома своїми надзвичайно зворушливими образами, реалізованими у глиняних фігурках.

"Через відео можна оживити глиняні мініатюри, сформувати характер та світогляд скульптурам, а це дуже захоплюючий процес. Ця пропозиція стала нагодою для Теплих Іграшок вперше виконати ролі у музичному кліпі, а для мене випробувати себе у ролі режисера-сценариста музичного твору. "Фарисейська" до біса актуальна пісня, несе в собі багато змістів. Круто, що зйомками зайнявся Артем Руско, який творить анімацю.

Тому бонусом для мініатюр став ліпсінг – маленький Іван Леньо заспівав насправді) Найцікавішим моментом в роботі став кадр з міні-"потопом", який накриває фарисеїв. Потрібно було з першого разу красиво накрити хвилею "фарисейський пляж". Сподіваюсь, ця робота стане однією з родзинок у творчості KOZAK SYSTEM, адже це перший глиняний кліп в українському інформаційному просторі, що робить його унікальним", – коментує співпрацю скульптор-мультиплікатор Богдан Савлюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: