fbpx

Кожна квітка – молитва: франківці принесли до церкви в Крихівцях понад 2000 червоних троянд. ФОТО

Суспільство 18:25, 06.04, 2018

Традиція приносити в Страсну п'ятницю до Плащаниці живі квіти як символ вшанування жертви Ісуса Христа і звернення до Бога є у храмі на парафії Святих Кирила і Мефодія в Івано-Франківську.

"Сьогодні день тиші і молитви. Сьогодні наш Господь покладений у гробі, щоб на третій день воскреснути. Тиша – це щось дуже важливе для християнина: у тиші можна почути голос Господа, голос Ісуса Христа. Світ не любить тиші – постійний гамір: тв, інтернет, навушники. Для кожного з нас є сьогодні нагода побути в тиші – з Богом наодинці", – акцентував на значенні богослужінь у Страсну п'ятницю настоятель храму Святих Кирила і Мефодія у Крихівцях отець Йосафат Бойко. 

В цей день традиційно в храмі виставлюють Святу Плащаницю  зображення на знак Святині, якою було обгорнуте Тіло Христове перед тим, як було покладене до Гробу.

"Біля нашої Плащаниці сьогодні зранку нараховано 1964 троянди. Ще понад сотню мають донести сьогодні. Вони червоного кольору – бо це колір крові Христа, колір страстей Христових, колір ран на Святому Тілі Христовому. Біля Христа маленькі проблиски білого кольору – символ надії, бо після смерті наступає Воскресіння.

Кожна троянда – це якась молитва – це прохання за дітей і за батьків, за здоров'я рідних і близьких, прохання про роботу, про родину чи про діточок, тих, хто у пошуку чи в очікуванні.

Кожна троянда є символом людської любові до Христа, деякі троянди – це людські сльози і болю, і радості, це благання про припинення війни на нашій землі, це крик душі наших співвітчизників, які змушені їздити по світах, щоб заробити на хліб насущний, наражаючи на небезпеку свої власні родини; це слізне прохання до керівників всіх рівнів дбати за народ, за людей і за їхнє гідне і достойне життя; це благання в Господа про нові покликання до священичого і монашого стану…

Так, як жінка вилила на тіло Ісуса дорогоцінне миро, так і ми сьогодні поклали біля Плащаниці дорогоцінні квіти", – пояснив отець Йосафат.

КУРС писав, що настоятель монастирського храму Святих Кирила і Мефодія Івано-Франківської архієпархії УГКЦ отець Йосафат Бойко оголосив у мережі, що приймає у Фейсбук замовлення на поминальні молитви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: