fbpx

Кожні 45 хвилин в Україні викрадають автомобіль

Суспільство 13:55, 19.06, 2017

Автокрадії в Україні не бояться, що їх впізнають на відео з камер спостереження. Також не лякає їх і перспектива опинитися за ґратами аж на 8 років. В Україні триває розпал сезону викрадення автомобілів. За останні два місяці кількість крадіжок зросла майже втричі.

Найчастіше крадуть автомобілі, які припарковані у дворах багатоповерхівок або з-під супермаркетів. Тому не варто надовго залишати без нагляду транспортні засоби. Але правоохоронці кажуть: якщо крадії усе ж хочуть його отримати, то "пастимуть", доки не вкрадуть. І тоді власник обирає, чи самому шукати його, чи чекати на допомогу від поліції, йдеться в сюжеті Zik.

А ситуація із викраденнями є жахливою. Кожні 45 хвилин в Україні зникає чергове авто. За минулий рік поцупили понад 11 тисяч машин і лише 3 тисячі з них повернули власникам. 

Експерт з безпеки Сергій Кириленко розповів, що панацеї від викрадення немає. Блокування керма, КПП та сигналізація вже вчорашній день. Ноу-хау – так звана "чорна мітка", яка може заглушити всю електроніку.

"Це маленький сканер, розміром з п’ять копійок, котрий встановлюється в будь-якому місці в автомобілі, про яке знає лише власник. Також паралельно встановлюються додаткові замки на відкриття капота. Якщо "мітки" в машині немає, то капот неможливо буде відкрити, і якщо машина почала їхати, то вона через 10 метрів зупиниться і не зможе рушити", – розповів експерт з безпеки Сергій Кириленко.

Важливо, щоб автовласник не розповідав стороннім, в якому місці встановлений сканер.  

Також у соцмережах існує вже чимало груп, де активісти допомагають шукати автівки. Вони фотографують будь-які підозрілі транспортні засоби, які стоять покинутими у дворах, і це може допомогти людям, у яких викрали майно.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: