fbpx

Краматорські активісти у Франківську набираються досвіду успішної громадської діяльності

Суспільство 13:48, 17.02, 2016

До Івано-Франківська із навчальним візитом приїхали 23 активні громадяни з Краматорська. На Прикарпатті вони перебуватимуть впродовж 5 днів із метою налагодження тісної співпраці та діалогу, а також - запозичення місцевого досвіду реалізації проектів.

Вони приїхали у рамках програми "Active citizens"/"Активні громадяни" Британської ради в Україні, інформує КУРС із посиланням на ОДТРК "Карпати".

Програма передбачає навчання і виховання майбутніх лідерів із метою їх подальшого діяльності на благо громади. Тренінги для гостей проводитимуть провідні фасилітатори із Сум, Луцька та Івано-Франківська. Фасилітатор – це особа, що вміє організувати процес колективного розв’язання складних проблем у групі. Майстер-фасилітатор програми "Активні громадяни", представник ГО "Сумська фундація регіональних ініціатив" Аліна Познанська  розповіла, чим займатимуться візитери в Івано-Франківську:

"Програма буде включати в себе два компоненти. Перший компонент навчальний – це тренінги в рамках "Активних громадян" Британської ради. Відповідно ми будемо учасників активізувати, навчати і на виході будемо мати спільні проекти, написані, можливо, лідерами Краматорська і місцевими активістами Івано-Франківська. Друга частина – це безпосередні візити в громади. Плануємо відвідати "Дім Сірка", тому що це один з проектів, який підтримала Британська рада, який реалізують активні громадяни Івано-Франківська. Плануємо зустрічі в "Urban Space 100"  шикарний досвід Івано-Франківська, який потрібно поширювати на всю Україну. Плануємо зустріч з організацією переселенців "Д.О.М.4824". Та плануємо зустріч з активом проекту "Схід і Захід разом"  побратимство Івано-Франківська та Краматорська. Відповідно плануємо знайомство, спілкування і напрацювання спільних ідей, як можна активно діяти і змінювати локальні громади в Україні в цілому".

Гості з Краматорська перебуватимуть на Прикарпатті до 20 лютого.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: