fbpx

Крапля імпресіонізму: у Музеї мистецтв Прикарпаття постав "Мальований світ" Івана Рибарчука

Суспільство 18:05, 30.06, 2016

Два десятки картин київського художника зі серії "Мальований світ" представляють прикарпатській публіці манеру живопису, відмінну від домінантної у місцевій художній школі.

Живописна серія "Мальований світ" є реалізацією вражень художника Івана Рибарчука від мандрівок різними куточками України. 

"Його полотна вирізняються багатою фактурою і непростими живописними рішеннями. Композиційна архітектоніка та побудова простору, а також пластика зображень і колорит наділені такою виразністю, що вибраний художником об'єкт, ніби скромний і такий, що не має особливої ваги, виростає в образ великої естетичної ваги", – відгукнулася про письмо Рибарчука його колега, мистецтвознавець Наталія Найда-Капуловська.

Цікаву манеру виконання живопису відзначив і заступник директора Музею мистецтв Прикарпаття з наукової роботи Михайло Тимчук. Він побачив у ній відгомін імпресіонізму. 

"Для Франківська художник цікавий тим, що представлє сучасне мистецтво. Ми можемо бачити те, що виставляється в Києві, і порівнювати з тим, що експонується в Івано-Франківську. І тут ми бачимо зовсім іншу манеру фанерну, ніж у наших, місцевих художників. Роботам художників Західної України притаманна в більшості декоративна манера письма. А тут бачимо вплив імпресіонізму та постімпресіонізму. Це взагалі характерно для сучасної київської школи", – прокоментував експозицію Михайло Тимчук.

1

2

Довідково: Іван Рибарчук народився 1972 року в Києві. Сучасний український художник. Працює в різноманітних жанрах, стилях і техніках образотворчого мистецтва. Член художнього об’єднання "Коло". Закінчив Київський університет будівництва та архітектури та Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв, навчався в приватних студіях та у відомих українських художників. Участь у виставках бере з 2001 року. Серед них: «Тиждень слов’янського мистецтва в Берліні», Берлін, Німеччина, 2008 р., «Дні слов’янської культури в Парижі», Париж, Франція, 2008 р., персональна і групова виставка в Лондоні Linden Gardens, Notting Hill, галерея  AUCB, «Магія України», 2014-2015 рр. Роботи знаходяться в багатьох регіональних музеях та приватних колекціях України та за кордоном.

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: