fbpx

Кротиха Мар'яни і Тараса Прохаськів стала найкращим жіночим персонажем українського дитліту за 2014 рік

Культура 20:10, 11.03, 2015

Найнестереотипнішою, найцікавішою, найсучаснішою і просто най-най стала кротиха з кротячої дилогії Мар’яни Прохасько і Тараса Прохаська ("Хто зробить сніг" 2013, і "Куди зникло море" 2014, "Видавництво Старого Лева").

Таке рішення прийняла редакція сайту Bokmal. Ідею взяли від Проекту Амелії Блумер, сутність якого полягає в тому, що Феміністична цільова група Американської асоціації бібліотекарів публікує щорічний список книжок. З переліку дитячих книжок він обирає ті, які розповідають читачам і читачкам, що кожна жінка має право на самореалізацію і є самостійною та самодостатньою особистістю, а дівчатка зовсім не зобов’язані бути стурбованими пошуками принца принцесочками.

“Звісно, у нас поки рано говорити про існування феміністичних дитячих книжок (та ще й таких, що з’явилися протягом 2014 року!), але починати з чогось потрібно. Отож протягом усього вчорашнього дня ми вишукували в українській дитячій літературі такий жіночий персонаж, який цілком відповідав би критеріям цього проекту і нашим уявленням про образ сучасної повноцінної жінки”, – повідомляють на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: