fbpx

Критерії вибору плит МДФ і переваги пропонованого товару

Суспільство 10:54, 08.04, 2019

При виробництві настінних і підлогових покриттів, меблевих конструкцій, які використовують для облаштування житлових, офісних, адміністративних та інших приміщень, застосовують, зокрема, плити МДФ.

Люди не дуже розбираються в матеріалах, нерідко плутають МДФ з ДСП. Проте матеріали істотно відрізняються не тільки технічними й експлуатаційними характеристиками, але і показниками екологічності. Плити МДФ, властивості яких дозволяють використовувати матеріал для виготовлення меблевих конструкцій різного призначення, лідирують за показниками купівельного попиту.

Естетичність, практичність, функціональність і довговічність меблевої продукції залежать від безлічі факторів. Саме тому до вибору матеріалів слід поставитися серйозно. Необхідно враховувати різновид основного і додаткових матеріалів, колірні рішення і те, в якому стилі виконані меблеві ручки.

1

Особливою популярністю в усі часи користуються меблі з дерева, але вартість таких виробів нерідко буває дуже високою при складності догляду. Значно дешевші і зручніші в обробці плити з деревної тирси і стружок, які сучасні виробники пропонують в широкому асортименті. Сучасні технології дозволяють виготовляти деревні плити різних видів, розмірів, призначення і вартості. До безперечних переваг деревних плит відносяться невелика вага, простота і швидкість монтажу.

Компанія "ВіЯр" пропонує широкий вибір плит МДФ провідних європейських і азіатських виробників. Ознайомитися з асортиментом інтернет-магазину можна, перейшовши за посиланням https://viyar.ua/catalog/mdf_plita_1/ в каталог, у якому є можливість для вибору і замовлення товарів. Компанія пропонує сертифіковані товари, якість і безпека яких відповідають міжнародним стандартам.

Особливості та застосування

Плити МДФ (мілкодисперсійна фракція деревини) виготовляють за технологією, яка нагадує технологію виробництва ДСП. Сировиною є дрібна тирса, що скріплюється шляхом пресування. Склеюють карбідними смолами, безпечними для здоров'я людей. В результаті виходить матеріал однорідної структури, що поєднує високу міцність з екологічністю. Нешкідливість для здоров'я людей дозволяє використовувати вироби для виготовлення предметів інтер'єру.

Крім високих показників міцності та екологічності, вироби відрізняються:

  • легкістю в обробці;
  • високими антидеформаційними характеристиками;
  • вологостійкістю;
  • термостійкістю;
  • привабливим дизайном.

Недоліками є схильність до займання, що призводить до необхідності обробки спеціальними речовинами.

Застосовують вироби цього типу:

  • для обробки підлог і стель;
  • як звукоізоляційний матеріал;
  • як декор на сталевих дверях.

Найширше застосовують листи для виробництва меблевих предметів, фасади яких можуть бути прикрашені різьбленими елементами або мати гладку поверхню. З точки зору естетичності матеріали, при виробництві яких використовувалася тирса мілкодисперсійної фракції, нічим не поступаються натуральній деревині.

Причини популярності

Можна назвати кілька причин використовувати якісний матеріал, який є альтернативою натуральній деревині:

  • сировиною при виготовленні є деревна крихта, яку пов'язують карбідними смолами, що забезпечує високу щільність, завдяки якій вкручені і прикріплені деталі чудово утримуються;
  • МДФ безпечний для здоров'я, на відміну від ДСП. З цього матеріалу часто виготовляють предмети інтер'єру для дітей;
  • панелі можна придбати з різними видами облицювання: шпоновані, з ПВХ-покриттям, з пластиковим покриттям, пофарбовані спеціальною емаллю. Різноманітність моделей з різними видами покриттів в асортименті інтернет-магазину "ВіЯр" дозволяє підібрати оптимальний варіант для виготовлення меблів будь-якого стилю і створення оригінального інтер'єру.

Критерії вибору

При виборі листів МДФ слід звернути увагу на показник розбухання при контакті з вологою. Нормальне значення – 17%.

Необхідно також враховувати:

  • форму (квадратна або прямокутна);
  • колірне рішення;
  • варіант покриття (шпоноване, ПВХ або емаль);
  • розміри плити;
  • товщину плити;
  • загальну площу обробки;
  • виробника;
  • вартість.

При виборі листів слід враховувати в першу чергу умови експлуатації. Фарбовані панелі підходять для кухні завдяки високій стійкості до впливів вологи. Такі столи, шафи можна часто мити, в тому числі мийними засобами, не побоюючись зниження естетичних або експлуатаційних характеристик.

Важливу роль відіграє товщина листів. Товсті плити відрізняються високою міцністю, тому їх доцільно використовувати для верхніх поверхонь, дверцят, опорних стінок тощо. Товсті плити більш надійно утримують кріплення, полички, комплектуючі. З тонкими плитами простіше працювати, але вони відрізняються крихкістю, тому підійдуть для бічних поверхонь.

Вибираємо плити

Цей товар широко використовують для виготовлення кухонної меблевої продукції. Переважно для виготовлення стільниць і фартухів. За різноманітністю дизайнерських рішень плити не поступаються іншим матеріалам (покриття під камінь, дерево, цегла) і значно перевершують їх за показниками екологічності. Не слід встановлювати конструкції з МДФ біля варильної поверхні, оскільки вона чутлива до підвищеної температури.

Використовують плити МДФ також для виготовлення меблів для спальні і дитячих меблів. Для меблів в спальню найчастіше вибирають світлі плити, а для меблів в дитячу – яскраві насичені відтінки і оригінальний дизайн.

За умови придбання МДФ-профілю для рамкових фасадів можна створити оригінальні меблі з неповторним дизайном.

Переваги плит

Якісні плити від перевірених виробників, які використовуються для створення меблевих конструкцій, мають такі переваги:

  • презентабельність і стильність;
  • екологічність і безпека;
  • найширше розмаїття кольорів і дизайнерських рішень;
  • простота монтажу і легкість обробки;
  • міцність і зносостійкість;
  • довговічність;
  • доступна вартість.

Що пропонує компанія "ВіЯр"

Інтернет-магазин "ВіЯр" пропонує придбати не тільки плити МДФ від провідних виробників. Високу якість і безпеку матеріалів підтверджують сертифікати відповідності. У магазині ви можете вигідно купити ручки для меблів, різні комплектуючі, інструменти, фурнітуру. В асортименті інтернет-магазину представлені також різні оздоблювальні матеріали та сантехнічне обладнання. За бажанням ви можете скористатися послугами з порізки, фрезерування, присадки і т. д. Їх компанія пропонує за вигідними цінами. Доставку замовлень в будь-яких обсягах інтернет-магазин "ВіЯр" здійснює по Києву і в усі регіони України.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: