fbpx

"Критично низька якість": обласна спілка архітекторів просить Марцінківа не затверджувати існуючий проект Генплану

Суспільство 15:09, 31.08, 2018

Івано-Франківська обласна організація Спілки архітекторів України звернулася до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з вимогою розглянути проект змін до генерального плану міста на розширеному засіданні містобудівної ради та виносити його на сесію лише після позитивного висновку містобудівної ради.

Відкритий лист до міського голови Руслана Марцінківа архітектори опублікували на сторінці НСАУ у мережі Фейсбук.

Правління обласної організації НСАУ проаналізувало проект нового Генплану Івано-Франківська та повідомляє про "критично низьку якість опрацювання територій, урбаністичних особливостей і проблематики міста".

У листі до Марцінківа арітехтори навели основні зауваження до проекту генерального плану, мети і завдання розробки проекту змін, умовних позначень, проектних рішень, дорожньо-транспортної мережі тощо

Враховуючи ці зауваження, спілка архітекторів вимагає у Марцінківа:

  • розглянути проект змін до генерального плану Івано-Франківська на відкритому засіданні розширеної містобудівної ради;  
  • не виносити на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради питання "про затвердження внесених змін до генерального плану Івано-Франківська, суміщеного з історико-архітектурним опорним планом міста" без позитивного висновку розширеної містобудівної ради та врахування усіх завуважень і пропозицій вказаного висновку.

Нагадаємо, 26 липня у мережі Інтернет був опублікований проект Генерального плану Івано-Франківська. Франківці могли до 26 серпня подавати пропозиції змін до запропонованого проекту. Свої зміни до генерального плану запронували група франківських активістів: Андрій Черніков, Юрій Козакевич, Мар'яна Вершиніна, Віталій Пасенюк та Микола Зозуля.

Громадські обговорення проекту генплану та запропонованих змін відбудуться сьогодні о 18 годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: