fbpx

Курченко є партнером Порошенка, а справа проти Саакашвілі сфальшована, – Дерев’янко

Політика 17:50, 13.12, 2017

Генеральний прокурор Юрій Луценко за вказівкою Президента Порошенка сфальшував кримінальну справу проти лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко за вказівкою Президента Петра Порошенка сфальшував кримінальну справу проти лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі.
 

Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу ATR.

"Генеральний прокурор за командою Президента організував це все шоу і фальшування цієї всієї кримінальної справи і всю цю інформаційну розкрутку стосовно так званих "любих друзів" Порошенка", – заявив Дерев'янко.

Він підкреслив, що одіозний олігарх Курченко, у зв'язках з яким звинувачують Саакашвілі, насправді є партнером Порошенка. 

"Він заплатив йому 400 мільйонів доларів за придбання у нього інформаційного холдингу. Вони чудово знайомі між собою. Далі вони продовжують мати різний спільний бізнес в Україні, замаскований з різними іншими агентами Російської Федерації, в тому числі пана Медведчуком", – підкреслив парламентар.

Дерев'янко додав, що ці "любі друзі" придумали історію, щоб звинувачувати Михайла Саакашвілі та інших його соратників.

"Те, що почало відбуватись за останні півроку, і зараз це кульмінація – це вибудовування в Україні режиму Порошенка, фактично диктатури. Пан Порошенко намагається взяти все під контроль, всі гілки влади і впливати на медіа", – констатував нардеп.

Дерев'янко переконаний, що генпрокурор Юрій  Луценко, який є кумом Президента, зловживає своєю посадою.

"Замість того, щоб бути найвищою процесуальною особою, яка слідкує за законністю, дивиться за тим, щоб все було, як має бути, він виконує незаконні вказівки і подає це з політичної точки зору, зловживаючи посадою, на якій він знаходиться. Це треба припинити", – вважає він. 

"Вони фальшують справи стосовно тих осіб, які відомі всьому світу, публічних політиків. Що можна сказати сьогодні про звичайного українця, звичайного підприємця", – обурився депутат.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив про зв'язки лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі з олігархом Курченком.

8 грудня Саакашвілі арештували та привезли в СІЗО СБУ на Аскольдовому провулку в Києві. 11 грудня Печерський районний суд міста Києва не обрав жодного запобіжного заходу лідеру РУХУ НОВИХ СИЛ Михайлу Саакашвілі, звільнивши його з-під варти.

Генеральна прокуратура викликала лідера партії РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі на допит на 9:30 18 грудня.

На правах реклами

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: