fbpx

Київські художники підготують у Франківську експозицію проекту "Народжені Карпатами"

Культура 12:10, 04.04, 2017

Цими днями триває активна підготовка експозиції проекту "Народжені Карпатами", який презентують у травні в рамках другого Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір".

Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Цей масштабний культурний арт-захід, ініційований Національною оперетою, за підтримки Івано-Франківської ОДА, відбудеться 5-7 травня в Івано-Франківську.

Наразі експозиція проекту готується за участю викладачів і студентів творчих вищих навчальних закладів Києва та членів секції плакату і графічного дизайну Київської організації Національної спілки художників України. Щодо особистостей, які будуть представлені у "Народжених Карпатами", цьогоріч їх обирали за підсумками опитування мешканців Івано-Франківська та гостей міста під час плакатної виставки в Музеї мистецтв Прикарпаття у травні 2016-го року.

"Карпатський регіон надзвичайно багатий талантами і справедливо може гордитися видатними вихідцями, які досягли успіху у різних сферах – науці, культурі, освіті. Саме своїм визнанням вони підносять наш край на новий рівень, – акцентував голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук. – Та зацікавленість гостей фестивалю до виставки відомих особистостей, яку ми спостерігали минулоріч, є свідченням того, що ми на правильному шляху".

"Унікальна галерея видатних особистостей, життя та творчість яких пов’язані із Карпатським простором, поповнилася новими постатями. Новим є і звернення митців не тільки до персон, а й до явищ, які дав Карпатський край людству. Це опришківський рух, феномен мольфарів, винятковий героїзм українських січових стрільців "Карпатської варти" (Karpathen Wacht), які зупинили російську навалу на гірських перевалах. Тож мистецтво розширює свої межі, культурні кордони регіону і рамки свідомості окремо взятої людини", – таку думку висловив генеральний директор-художній керівник Національної оперети Богдан Струтинський.

Нагадаємо, "Народжені Карпатами" – це плакатний проект, який вперше проходив у травні минулого року і входив до програми Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону "Карпатський простір". Автором та ідейним натхненником цього творчого проекту є художники Андрій та Оксана Будники.

"Народжені Карпатами" – це портретна плакатна галерея видатних осіб, які за походженням та діяльністю поєднані з Карпатським регіоном. Минулого року у проекті були представлені роботи викладачів (зокрема, голови секції плакату та графічного дизайну Київської організації НСХУ А. Будника) та студентів кафедри графічного дизайну і реклами Київського університету культури і мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: