fbpx

Київський завод через декомунізацію змінив назву "Советского шампанского"

Стиль життя 15:31, 02.01, 2016

Київський завод шампанських вин змінив назву популярної марки "Советское Шампанское" на "Советовское". Зміну назви у компанії пояснили дією закону про декомунізацію, згідно з яким в Україні заборонені назви, що пропагують радянське минуле.

Увагу на зміну назви традиційно популярної в Україні марки шампанського звернув журналіст "Радіо Свободи" Сергій Андрушко, який 2 січня опублікував у своєму твіттері фото "оновленого" шампанського.

Як з’ясувалося, назва "Советское Шампанское" була змінена у зв’язку з тим, що потрапила під дію закону про декомунізацію, передає Захід.нет.

"21 листопада 2015 року ТМ "Советское Шампанское" потрапила  під дію закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки" і стала забороненою. Відтепер, відома всім марка має назву – "СОВЕТОВСКОЕ ШАМПАНСКОЕ", – сказано в офіційному повідомленні прес-служби ПАТ "Київський завод шампанських вин "Столичний", опублікованому ще 24 грудня. – Ми пішли на такий крок для того, щоб зберегти один з найголовніших атрибутів новорічного свята. Зміни торкнулися лише назви, якість улюбленого всіма ігристого залишилася на стабільно високому рівні".

Окрім "Советовского Шампанского" з традиційно незмінним з радянських часів дизайном етикетки, Київський завод шампанський вин випускає під цією назвою ще чотири сорти шампанського з оригінальним дизайном етикетки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: