fbpx

Китайський хор, лазерна арфа та бамбуковий інструмент: на "Porto Franko" готують музичну програму

Культура 08:56, 20.04, 2017

Головна музична сцена фестивалю "Porto Franko" буде на Вічевому майдані протягом 16-18 червня. А з 14 червня різножанрові музиканти гратимуть у різних локаціях по місту.

Про це розповів музичний продюсер фестивалю "Porto Franko" Олександр Балтушев.

Як писав КУРС, з 14 по 18 червня в Івано-Франківську проходитиме мистецький фестиваль "Porto Franko", який поєднає у собі музичну, літературну, театральну, екологічну, кіно та візуальну програми.

Перший день на головній сцені буде "фольковий". Концерт розпочне івано-франківська "Familia Perkalaba", виступить "Kozak System", а хедлайнерами стануть "Брати Гадюкіни".

1

Олександр Балтушев.

"Субота буде більш альтернативною. Хедлайнером буде "Бумбокс", а також буде представлений гурт з Ізраїлю "Boom Pam", який грає у змішаному джазовому стилі з фанком. Також буде виступати "Tik TU" з Тернополя", – розповідає Балтушев.

Музичний продюсер додає, що "Boom Pam" буде виступати у рамках партнерського одеського фестивалю "Koktebel Jazz Festival".

В останній день фестивалю, 18 червня, гості зможуть почути електронну музику. Серед запрошених гуртів "THE Maneken", "Cepasa", а також румунський гурт "Subcarpati", який виступить в Україні вперше.

Окрім вже традиційних залів обласної філармонії та Музею мистецтв Прикарпаття, цьогоріч музика звучатиме і в залі очікування залізничного вокзалу, і на території Палацу Потоцьких. Зокрема, сонати Джона Кейджа у виконанні всесвітньовідомого піаніста Антонія Баришевського лунатимуть в залі вокзалу, а на території Палацу гратимуть сети два іспанські та кубинський ді-джеї. Вони супроводжуватимуть і after party. Олександр Балтушев наголошує, що оскільки ді-джеї гратимуть на еко-майданчику, їх апаратура живитиметься енергією від сонячних панелей. Електронну музику можна буде почути і на території заводу "Промприлад".

Президент фестивалю та музикант Роман Григорів доповнив,  що учасником буде гість з Голландії Bambook Sonara, який привезе із собою власноруч зроблений з бамбуку інструмент. "Ця історія буде нагадувати музичну інсталяцію. Він робитиме три акції на свому інструменті", – пояснив Григорів.

Він додав, що також планується продемонструвати експериментальну музику на лазерній арфі. Запрошений до Івано-Франківська і китайський хор. Задіяний буде Президентський симфонічний оркестр.

Ведуться переговори з гуртом "Хамерман знищує віруси" та узгоджуються питання цензури. "Це дуже видатний гурт. Це наші друзі. Ми їх дуже любимо і шануємо, але є питання. Тому ми, якщо зможемо, зробимо таку цікаву акцію. В них є костюми русалок, і ми можемо це зробити прямо на озері", – поділився амбіціями Роман Григорів.

З музикою буде пов’язана кінопрограма фестивалю під назвою "Porto Franko Music.doc”. До перегляду пропонуватиметься музичне документальне кіно. Вперше в Україні на великому екрані представлять фільми, присвячені Бобу Ділану та Курту Кобейну.

Організатори не розкривають усіх музичних учасників фестивалю, оскільки досі ведуться переговори. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: