fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Киянка запропонувала машину з водієм на час лікування, – художник Михайло Тимчук на виставці-аукціоні картин, які врятували йому життя

Киянка запропонувала машину з водієм на час лікування, – художник Михайло Тимчук на виставці-аукціоні картин, які врятували йому життя

Культура 21:32, 07.08, 2015

У Франківську відкрилася виставка картин Михайла Тимчука, який на аукціоні в соцмережах збирав гроші на трансплантацію собі нирки. Колеги недужого художника планують продовжити практику аукціонів, щоби забезпечити йому постопераційну реабілітацію.

У Музеї мистецтв Прикарпаття в Івано-Франківську відкрилася виставка-аукціон живопису Михайла Тимчука "Вам – живопис, мені – життя". Кошти, зібрані з продажу картин, будуть направлені на операцію з трансплантації нирки для прикарпатського митця. Через хронічну недугу художник живе з однією ниркою і та останнім часом почала відмовляти – Михайло проходить процедури діалізу.

Необхідна сума на операцію, а це більше 100 тисяч гривень, художник уже зібрав завдяки інтернет-аукціону в мережі Фейсбук.

"Я давніше брав участь у аукціонах на підтримку інших хворих, хворих дітей. Ніколи раніше не просив, навіть називати ціну на свої картини мені було складно і важко. І тут я вирішив, що раз у такий спосіб попрошу. І єдине, що міг запропонувати людям у відповідь на прохання – свій живопис,  розповів Михайло Тимчук. – Оголошуючи аукціон у Фейсбук, ми і не сподівалися на такий результат. Роботи, які експонуються на цій виставці, це вже залишок, бо всі решта вже продалися. Серія "Африка", яка в мене була, – пішла вся. Часто люди купували роботи, даючи завищену ціну тільки для того, щоби допомогти на операцію".

"Стартова ціна була 1000 гривень, а люди давали три, п’ять тисяч, і це вже справа не у вартості мистецтва, а у людяності і самопожертві на користь іншої людини,  підтримує колегу директор Музею мистецтв Прикарпаття Михайло Дейнега.  Коли Михайло зробив аукціон, ми не сподівалися, що він збере таку суму. Але, повірте мені, що і такої суми буде недостатньо, будуть потрібні ще великі гроші на реабілітацію. Тому ми, художники Франківщини, ті, хто його знає і хотів би свою роботу передати благодійно на його подальше життя, зробимо у вересні ще одну виставку-аукціон. Художники Прикарпаття виставлять на аукціон свої роботи, щоби допомогти коштами Михайлу на реабілітацію після пересадки нирки".

Михайло Тимчук подякував усім, хто дав йому шанс на життя.

"Багато людей просто так давали гроші, то я сьогодні виставив ще ряд картин, які у мене залишилися, – невеличкі етюди,  і я відправлю ці роботи людям як подяку за підтримку,  каже художник.  Є в мене ікони, які я не виставляв. Один бізнесмен з Києва передав мені 45 тис. гривень, і я йому запакував ікону. Є багато людей, які просто пишуть, підтримують в інший спосіб. Написала сьогодні мені жінка з Києва: вам однозначно буде потрібно їхати в лікарню, то я пропоную вам машину і водія на весь час лікування в Києві.  Є дуже багато хороших добрих людей, які хочуть допомогти. Я навіть не міг подумати".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: