fbpx

Кияни збирають підписи, щоб на Прикарпатті не рубали 110-річну ялинку задля святкування Нового року

Суспільство 12:30, 15.11, 2017

На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію з вимогою не рубати 110-річну ялинку в Івано-Франківській області заради святкування Нового року.

Планується, що головну новорічну ялинку країни, яку встановлять на Софійській площі у Києві, зрубають в Івано-Франківській області. Відомо, що дереву 110 років, його висота близько 30 метрів.

КУРС писав, що новорічне дерево повинні доправити до Києва до 3 грудня.

10 листопада на сайті Київської міської ради зареєстрували петицію з вимогою не рубати карпатську ялинку, а встановити у центрі столиці штучне новорічне дерево.

"Звертаюся з вимогою не знищувати столітнє дерево, щоб воно постояло 2 місяці і далі опинилося у смітті. Немає потреби вбивати 110-річне дерево, аби люди потішились. Насправді ніхто не помітить різниці, чи там стоїть зрубане колись живе дерево, чи пластикове, людям байдуже, а довкілля зруйновують. Святкування Нового року того не варте, люди не підтримують таку ідею. Треба поставити штучну ялинку, в наш час роблять дуже гарні штучні дерева, на них також можна повісити гірлянди. Наразі екологічна проблема одна із найбільших проблем, і ця новина є дуже прикрою для українців на сьогоднішній день. Не дайте вбити дерево, що росло 100 років, адже не в цьому заключається дух Різдва і Нового року. Я і тисячі обурених людей, як видно із коментарів під цією новиною навіть в інстаграмі, вимагаємо, щоб дерево в Івано-Франківській області, що налічує 110 років, й надалі росло. Ставте штучну головну ялинку для святкування Нового року!" – йдеться у тексті петиції.

Петиція уже набрала понад 1200 голосів. Для того, щоб її розглянула влада Києва, потрібно 10 тисяч підписів.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: