fbpx

Легкий аромат мужності: обираємо чоловічі парфуми правильно

Стиль життя 10:31, 20.02, 2019

Хочете підвищити особисту привабливість, рівень довіри до своєї персони та підкреслити стиль і настрій? Підберіть "правильні" парфуми.

Вдалий аромат допоможе виділитися з натовпу, сформувати позитивні емоції та здобути популярність серед жінок. Однак якщо ви раніше не користувалися парфумами та не впевнені щодо експериментів зі стійкими важкими ароматами, то спробуйте чоловічу туалетну воду. Багатство композицій та ненав’язливий аромат – відмінний початок знайомства з парфумерним світом.

1

Особливості чоловічої парфумерії

Чоловіча туалетна вода "тримається" на тілі до 4 годин, розкриваючи середні та базові ноти за 30–40 хвилин після нанесення. Жіноча парфумерія вивітрюється швидше через фізіологічні особливості шкіри. Стійкість засобу залежить від відсоткової концентрації запашних масел, яка в туалетній воді зазвичай становить 5–15%. На цей параметр також впливає міцність спирту, що складає 80–85%.

Перш ніж купити брендову туалетну воду для чоловіків, варто з'ясувати, який тип аромату пасує саме вам – нелінійний або лінійний. Багатошарові нелінійні аромати при взаємодії з тілом розкриваються за три етапи. Відразу після нанесення добре чутні верхні ноти – цитрусові або морські. Приблизно за півгодини розкривається серце композиції – квіткові, трав'яні або пряні аромати. За 1–2 години настає черга мужніх базових нот – чарівливих запахів лісу, сандалу, шкіри, мускусу, дорогого тютюну. Асортимент також містить стримані лінійні аромати, які не змінюються з часом.

 

Як вибрати туалетну воду

Зверніть увагу на концентрацію ароматних речовин – від цього параметра залежить ціна та стійкість туалетної води для чоловіків. Перед покупкою "приміряйте" аромат – нанесіть трохи засобу на внутрішню сторону зап'ястя і почекайте 1–2 години. Перш ніж "слухати" запах, понюхайте зерна кави – цей прийом допоможе зробити нюх більш сприйнятливим.

Зверніть увагу на такі параметри:

  • бренд – у більшості випадків колекції парфумів одного виробника мають споріднені аромати, тому якщо вам сподобався один продукт будь-якої марки, то й інший, ймовірно, припаде до душі;

  • шлейф – від його яскравості залежить "зона дії" парфумів;

  • тип аромату для чоловіків – для офісу краще вибрати лінійний, а для вечора – багатошаровий;

  • об'єм флакона – 30, 50 або 100 мл: вибирайте мінімальний варіант, якщо купуєте незнайомі парфуми;

  • форма випуску – флакон з пульверизатором;

  • справжність – оригінальна продукція має однакові батч-коди (вдавлені цифри) на коробці та флаконі;

  • якість – у флаконі не повинно бути осаду, при збовтуванні бульбашки мають розчинятися не миттєво, а через 10-15 секунд.

 

Як користуватися чоловічою парфумерією

Чоловічі парфуми не мають нічого спільного з дезодорантами – засіб не маскує запах поту, а лише підкреслює його. Тому наносити туалетну воду слід тільки на чисте тіло – бажано відразу після душу. Не варто розпилювати засіб на одяг, оскільки тільки на шкірі аромат розкривається повноцінно. Крім того, деякі парфуми можуть залишати на речах плями, які важко відіпрати звичайними засобами.

Сучасні парфуми для чоловіків варто наносити не більш ніж на дві точки, розташовані в зонах пульсації. Краще зробити короткий пшик на внутрішній бік зап'ясть або на груди та шию. Також можна нанести засіб на зони за мочками вух. Дайте парфумам увібратися і не розтирайте шкіру  за такої умови розкриються всі ноти композиції.

Знайте міру – шлейф від туалетної води не повинен бути "довгим". Якщо ви перестали чути аромат, не варто його оновлювати – через деякий час нюхові рецептори звикають до запаху і перестають його розрізняти. Якісний засіб достатньо використовувати один раз на день.

 

Як зберігати парфуми

Стежте за терміном придатності. Туалетна вода для чоловіків може зберігатися до 5 років, за регулярного використання її вистачає на 6–16 місяців (в залежності від об'єму). Звертайте увагу на рідину – якщо з'явився осад, засіб необхідно замінити. Зберігайте флакон у темному сухому місці.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: