fbpx

Ленара Османова: "Справжнє єднання – єднання піснею"

Культура 18:10, 05.01, 2015

Сьогодні в Івано-Франківську – сольний концерт заслуженої артистки Криму Ленари Османової. Її музична програма "Схід і Захід: єднання піснею" прозвучить в рамках благодійного проекту "Різдво в Карпатах".

Співачка приїхала на Прикарпаття для участі в проекті культурного обміну в складі офіційної делегації учасників. "На Західній Україні я не вперше, – розповідає Ленара. – Багато разів була тут з концертами. От зараз приїхала з Трускавця, перед тим співала у Львові. У Франківську вже вдруге. Але вперше на такому великому проекті як "Схід і Захід разом. Різдво в Карпатах". Сподіваюся, що ці дні на Франківщині будуть насичені добрими справами, гарними знайомствами, культурним обміном", – каже артистка.

Своїм виступом у перший день програми обміну для франківців і гостей зі сходу Ленара Османова хоче продемонструвати, як людей може об’єднати пісня.

"Я кримська татарочка, народилася в Криму. Але зараз живу і працюю в Києві. Та всюди, де б не була, несу культуру кримськотатарського народу. Розумію, що тільки в порозумінні наших народів є справжнє єднання. І в культурному, і в духовному сенсі. Так само важливо знайти порозуміння українцям з різних регіонів країни. Саме в цьому повинна бути наша сила зараз, у цей непростий час. У порозумінні і єднанні має бути сила і краса українців", – переконана Ленара.

Співачка розповідає, що тепер підкреслено виступає в кримськотатарському вбранні. "Запрошую всіх в гранд-кафе "Люм’єр", де сьогодні ввечері буду співати і кримськотатарською, і українською, і англійською, і італійською мовами. Багато їжджу з виступами і просто подорожую – і всюди люблю піснею єднати людей. Так і сьогодні буду залучати всіх, хто буде на концерті, щоби ми разом співали і танцювали. І кримськотатарські, і українські народні пісні й танці. Буду піснею і танцем промовляти до сердець", – каже співачка.

Ленара Османова приїхала до Франківська разом зі своєю мамою. Гостей прийняла у своєму будинку родина франківчанки Наталки Амплейкіної. "У нас із мамою такий сімейний вояж – ми часто їздимо разом, пропагуємо в такий спосіб сімейні цінності. Зараз живемо в дуже гарній родині. У господині Наталі троє донечок. Дуже цікаві дівчатка. Одна з них буде вступати в Київський театральний інститут, тож у нас є багато тем для обговорення", – задоволена артистка.

"Вчора у нас була дуже тепла за атмосферою спільна вечеря. Ми досить близько познайомилися, поспілкувалися і про Україну, і про Крим, і про традиції – українські та кримськотатарські. Дуже цікаво. Це теж те, що насправді об’єднує – саме такі теплі, майже родинні, вечори",  розповідає Ленара.

Ленара Османова каже, що після роботи – так вона називає свій сольний виступ  буде брати участь у всіх заходах проекту "Різдво в Карпатах. Схід і Захід разом" як глядач і слухач. "Бо ж цікаво. Цікаво і лекції послухати, і взяти участь у дискусіях, і подивитися виступи інших виконавців, які приїхали в ці дні до Франківська. А ще сподіваюся, що побачу в селах, якими будемо їздити, справжнє українське Різдво у Карпатах",  ділиться артистка.

Сьогодні о 20.00 Ленара Османова виступає у гранд-кафе "Люм'єр". Вхід вільний. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: